Time : 12:13:32
Date : 23 April 2007
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Een blik op de toekomst van de binnenvaart

Upstream Conference verzamelt Europese binnenvaartspelers in Brussel

Op zaterdag 4 oktober staan in Brussel belangrijke debatten op de agenda over de toekomst van de Europese binnenvaart. Naar aanleiding van haar vijftiende verjaardag organiseert Promotie Binnenvaart Vlaanderen met steun van de Europse Commissie de Upstream Conference: een internationaal congres waarop de sector de invulling van het Naiades-actieplan van de Europese Unie verder zal concretiseren.

Uw stem wordt gehoord!
Het programma voor de Upstream Conference is nog niet volledig ingevuld, maar de ambitie is onmiskenbaar. Blikvangers zijn in de voormiddag drie praktijkcases over globalisering en een panelgesprek met afgevaardigden uit alle schakels van de transportketen. Na de middag volgt een interactieve sessie over de binnenvaart in 2020. Daarbij zullen alle aanwezigen stemmen over een aantal cases die op het Europese Naiades-plan voor de binnenvaart zijn geïnspireerd.

De items die in dit interactieve luik aan bod komen, kunt ook u vandaag al helpen bepalen. Op de website
www.binnenvaart.be/conference vindt u, naast alle praktische info en de recentst vastgelegde namen, een invulformulier waarmee u uw stem kunt laten horen. Welke vraag of stelling over een van de vijf Naiades-thema's (markten, vloot, banen en vaardigheden, imago, infrastructuur) zou u graag beantwoord zien? Vul het in en laat uw vraag door de Europese binnenvaartsector beantwoorden.

Simultaan in 4 talen
De Upstream Conference richt zich naar alle actoren uit de binnenvaartsector - van binnenvaartondernemers, over logistieke service providers, tot verladers en recreatieve waterweggebruikers - en zal simultaan te volgen zijn in het Engels, het Nederlands, het Frans en het Duits. Het congres wordt met steun van de EU georganiseerd door de vzw Promotie Binnenvaart Vlaanderen, die in 1992 door de Vlaamse regering werd opgericht om het gebruik van de waterwegen te bevorderen.

Extra's voor de pers

Persmedewerkers die zich registreren, krijgen toegang tot een exclusief luik op de website waar u onder meer persberichten, foto's, achtergrondinfo over de sprekers en een voorpublicatie van de presentaties vindt. Daarnaast kunt u in de Press Corner online interviews met de internationale gastsprekers boeken.

Registreer u snel op: www.binnenvaart.be/conference

Meer weten? Via www.binnenvaart.be houdt u de vinger aan de pols van de sector. Ook kunt u er een gratis abonnement nemen op Binnenvaart, het tweemaandelijkse sectorblad van Promotie Binnenvaart Vlaanderen, dat in zijn meinummer een politiek tweeluik brengt met ministers Kris Peeters en Renaat Landuyt.

Promotie Binnenvaart Vlaanderen? PBV is een onafhankelijke vzw die de verschillende spelers vertegenwoordigt die betrokken zijn bij het (recreatief en professioneel) vervoer over de Vlaamse binnenwateren.

Voor bijkomende inlichtingen:
Christa Kellens
Communicatieverantwoordelijke Promotie Binnenvaart Vlaanderen Armand Hertzstraat 23, 3500 Hasselt
Tel. +32 11 23 06 06 Fax+32 11 23 06 09
www.binnenvaart.be E-mail: pbv@binnenvaart.be

URL: http://www.binnenvaart.be/conference