Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Twee podiumplekken geven Ardi van der Hoek leiding in Dutch Supercar Challenge

Nürburg - Ardi van der Hoek heeft afgelopen weekend op de Duitse Nürburgring een uitstekend debuut gemaakt in de Dutch Supercar Challenge. Met twee tweede plaatsen pakte de 30-jarige coureur uit 's Gravendeel de koppositie in de supersnelle GT-klasse. ,,Bovendien was ik de snelste rijder van het team'', vertelt Van der Hoek. ,,Zulke dingen doet een mens goed.''

De Dutch Supercar Challenge (DSC) is een van de meest spectaculaire raceklassen die er bestaan. Niet alleen stralen de met vele honderden paardenkrachten uitgeruste bolides een echte racesfeer uit, bovendien is de DSC met liefst 106 inschrijvingen ook kwantitatief van een illuster kaliber.

Voor de titel
In dit enorme deelnemersveld gaat Ardi van der Hoek dit seizoen, samen met zijn ploeggenoot Arjan van der Zwaan, voor de titel. Met een door Brinkman Motorsport geprepareerde DTM Audi TTR-bolide lijkt Ardi een ideale auto te hebben gevonden om zijn kampioenschap-aspiraties kracht bij te zetten.

,,De wagen doet het erg goed'', aldus Ardi, die tijdens de kwalificatie al meteen de snelheid er goed in had zitten. ,,Ik was op weg naar de pole position, maar helaas werd de kwalificatie precies in mijn snelle ronde stilgelegd met een code rood. En moesten we als vijfde, in plaats van de voorste positie, starten.''

Ardi's ploegmaat Arjan van der Zwaan opende vervolgens het seizoen. ,,Arjan reed het eerste deel van de eerste race. Hij startte dus vanaf plek vijf en had er al snel drie te pakken. Bij de verplichte rijderwissel, zo halverwege de race, nam ik als tweede het stuur over.''

Mooi begin
In het vervolg reed Van der Hoek vlot het gat dicht met koploper René Snel. ,,Ik had echter de pech dat de race twee ronden eerder werd afgevlagd omdat de Porsche van Coomes in de brand was geraakt en er een code rood kwam. Dat was jammer, want ik had het gevoel de race te kunnen winnen. Maar goed, een tweede plaats is ook geen slecht begin.''

Topweekend
In race twee, op zondag, nam Ardi het eerste gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening. ,,Omdat Elmar Grimm en René Snel elkaar van de baan tikte, nam ik de leiding en kon ik de voorsprong goed uitbouwen. De rijderwissel met Arjan ging ook goed. Helaas reed Arjan iets te snel weg door de pitstraat en kregen we een drive-through penalty. Dat kostte helaas de kop. Maar met weer een mooie tweede plaats hebben we wel de leiding genomen in het klassement. Het was dus een absoluut topweekend!''

Dat Ardi ambitieus is, blijkt wel uit zijn ideeën voor de volgende race. Want tijdens de Zolder Funcup, die begin juni in België wordt verreden, wil hij meer. ,,Dan wil ik twee keer als eerste over de finish'', aldus de talentvolle coureur.