Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 23 april 2007

PCC Blekerskade verhuist naar tijdelijk onderkomen aan Bergerweg

Vanwege de grootscheepse verbouwingen van het PCC aan de Blekerskade, verhuizen de bijna 800 leerlingen en het personeel eind april naar hun tijdelijk onderkomen aan de Bergerweg. In september 2008 keren zij terug naar hun volledig verbouwde school.

Tegen die tijd heeft het schoolgebouw met het torentje een ware metamorfose ondergaan. Terwijl het aanzicht van het oorspronkelijke gebouw vanaf de straatkant bijna volledig intact blijft, zal op het schoolplein een nieuw gebouw zijn verrezen. Op strategische plekken worden doorgangen naar het oorspronkelijke gebouw gecreëerd, terwijl het oorspronkelijke gebouw van binnen volledig wordt verbouwd. Want modern onderwijs zoals dat op het PCC wordt aangeboden, vraagt nou eenmaal om grote en diverse ruimtes, waarin informatie- en communicatietechnologie (ICT) een prominente rol speelt. Deze ruimtes dagen gymnasium-, atheneum- en havo-leerlingen uit om nog meer met elkaar samen te werken en eigen keuzes te maken in zowel uitvoering als planning.

De bouwplannen, die deel uitmaken van fase I van het Masterplan waarbij alle scholen voor voortgezet onderwijs in Alkmaar zijn betrokken, zijn inmiddels tot in details uitgewerkt. De omwonenden werden de afgelopen maanden op de hoogte gebracht van wat er allemaal staat te gebeuren.

Lessen tot zomer 2008 aan Bergerweg
Vanwege de grote omvang en de aard van de werkzaamheden, vinden de lessen in de periode van mei 2007 tot aan de zomer van 2008 plaats in het voormalige gebouw van het Horizon College, aan de Bergerweg 25/27, 1816 BM in Alkmaar. Het postadres van de school is: postbus 1118, 1810 KC Alkmaar. Telefonisch blijft de school bereikbaar onder nummer (072) 535 3540 en per fax op nummer (072) 511 1024. Alle informatie over de verbouwing van het PCC aan de Blekerskade is ook te vinden via 'Het PCC verbouwt' op www.pcc.nu.


---
Meer informatie:
Elles Eikenaar, Communicatiemedewerker gemeente Alkmaar, (072) 548 8994 Machteld Wiegmans, Voorlichter Petrus Canisius College, (072) 535 3545


-----------------------

---- --