FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: fusie Barclays en ABN AMRO beperkte gevolgen voor Nederland

Naar aanleiding van een gesprek tussen FNV Bondgenoten en een lid van de Raad van Bestuur is duidelijk geworden dat het merendeel van de te vervallen arbeidsplaatsen buiten Nederland zit.

Huug Gorter, bestuurder FNV Bondgenoten: "We hebben er uiteraard wel gemengde gevoelens over. Voor Nederland ligt het aantal in de lijn der verwachting; vooral de dubbeling van hoofdkantoorfuncties zal tot verlies van arbeidsplaatsen leiden. Internationaal is het meer dan waar we vanuit gingen."

De voorgenomen fusie heeft geen directe gevolgen voor het Nederlandse kantorennetwerk van de bank. Al vanaf 2000 is door ABN AMRO het Nederlandse kantorennetwerk ingrijpend gesaneerd en Barclays heeft in Nederland geen vestigingen. Tevens heeft FNV Bondgenoten in het verleden een sociaal plan voor de Nederlandse werknemers afgesproken. "Er zal zoveel mogelijk worden ingezet op natuurlijk verloop. Maar als het nodig blijkt te zijn, dan maken we uiteraard afspraken over de begeleiding van werk-naar-werk voor de boventalligen", aldus Gorter.

Bij ABN AMRO werken in Nederland circa 24.000 mensen.
---