Politie Gelderland-Midden

Aanrijding na verkeersruzie, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 23-4-2007 12:47:34

ARNHEM - Als gevolg van een verkeersruzie tussen twee automobilisten op de Andrej Sacharowbrug in Arnhem raakten zondagmiddag zeker twee autos beschadigd. Eén van de inzittenden, een 23-jarige Arnhemmer, raakte daarbij lichtgewond. De andere partij is doorgereden en tot dusver onbekend. De politie stelt een onderzoek in en roept daarbij getuigen op te reageren.

Volgens de achtergebleven partij, een 23-jarige Arnhemmer, was de andere partij met een busje met aanhanger aan de verkeerde kant van de weg nabij de Ir. Molsweg de Pleijweg opgereden. De Arnhemmer moest daarvoor uitwijken en besloot de andere partij achterna te rijden. Op de Andrej Sacharovbrug lukte het het busje te achterhalen. Tijdens het rijden zou er door beide bestuurders gebaren zijn gemaakt waarna er een kleine aanrijding ontstond. Vervolgens zou de Arnhemmer geprobeerd hebben het busje tot stoppen te dwingen. Dat lukte echter niet en had wederom een aanrijding tot gevolg waarbij ook de auto van een 39-jarige man uit Druten schade opliep. De 23-jarige passagier van de Arnhemmer liep daarbij een verwonding aan het gezicht op. Het busje had vervolgens weg weten te komen via het Velperbroekcircuit. Volgens de Arnhemmer zou het gaan om een Volkswagenbus type LT met daarachter een hoge gesloten aanhanger. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Arnhemse politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wielrenners gewond na val

Publicatiedatum: 23-4-2007 12:46:43

ARNHEM/VELP - In Arnhem en Velp zijn zondagochtend in totaal drie wielrenners gewond geraakt nadat ze tijdens het rijden waren gevallen. In Arnhem raakten twee wielrenners gewond op de Apeldoornseweg. Beide slachtoffers, twee mannen uit Apeldoorn van 40 en 52 jaar, zijn met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Arnhem en Apeldoorn gebracht. De twee slachtoffers maakten deel uit van een groepje wielrenners en reden rond kwart voor elf vanuit Arnhem richting Terlet. Op een gegeven moment raakte de 52-jarige het achterwiel van zijn voorganger waardoor hij ten val kwam. De 40-jarige die daar weer achter reed kon niet meer uitwijken en reed over het slachtoffer heen waardoor ook hij kwam te vallen.

Op de Beekhuizenseweg in Velp kwam rond elf uur een 48-jarige man uit Rheden door nog onbekende oorzaak ten val. De man had daaraan rugletsel opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (07-063181)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na bedreiging en vernieling

Publicatiedatum: 23-4-2007 12:45:51

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagochtend vroeg in de wijk Klarendal een 31-jarige Arnhemmer opgepakt op verdenking van bedreiging en vernieling. In de wijk was rond half zes een conflict ontstaan tussen de Arnhemmer en een 35-jarige plaatsgenote en bekende. De Arnhemmer zou daarbij alle ruiten van de auto van de vrouw vernield hebben. Toen de vrouw daarover verhaal wilde halen zou de Arnhemmer haar hebben bedreigd met een pistool of iets wat daarop leek. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de 31-jarige Arnhemmer aan. Bij de man zelf werd geen wapen aangetroffen. Bij onderzoek in zijn woning werd wel een speelgoedpistool aangetroffen waarmee mogelijk zou zijn gedreigd. Dat speelgoedwapen werd in beslag genomen. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld. Door de 35-jarige vrouw is aangifte gedaan.
(07-063145)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---