Gemeente Heemskerk


maandag, 23 april 2007

Subsidie voor lespakket Anne Frank Stichting voor basisscholen

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk heeft besloten om, net als voorgaande jaren, subsidie te verlenen voor het lespakket van de Anne Frank Stichting. Hiermee wordt aandacht besteed aan het tegengaan van discriminatie en intolerantie. Het lespakket is bedoeld voor alle Heemskerkse basisscholen.

Portret van Anne Frank

Portret van Anne Frank

Dit jaar biedt de Anne Frank Stichting het spel `Het snelle oordeel' aan, dat onderdeel uit maakt van het lespakket `Snel oordelen' doen we allemaal: als we op straat lopen, als we iemand voor de eerste keer ontmoeten. Telkens weer plakken we heel snel een etiket op andere mensen. Met behulp van het spel kunnen de leerlingen hun eigen snelle oordeel testen en wordt ingegaan op allerlei vragen hierover. Welke functie vervult het? En wat hebben snelle oordelen te maken met vooroordelen?

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan onderwerpen als tolerantie en gelijkheid in de samenleving. Het lespakket van de Anne Frank Stichting, waar de Anne Frank krant 2007 deel van uitmaakt, stelt de basisscholen in staat om een project te organiseren dat gericht is op het tegengaan van discriminatie en intolerantie.
---