Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 april 2007

Vrouw aangehouden wegens stalking

Haaksbergen

De politie kreeg op maandag 23 april omstreeks 02.00 uur een melding dat een 25-jarige vrouw uit Almelo haar ex-vriend in zijn woning aan de Spoorstraat in Haaksbergen lastig zou vallen. De 35-jarige man uit Haaksbergen lag te slapen toen hij bemerkte dat hij niet alleen in de woning was. Toen hij op onderzoek uit ging kwam hij ineens oog in oog te staan met zijn ex-vriendin. De Haaksbergenaar waarschuwde direct de politie en de vrouw nam hierop de benen. De Almelose kon even later in haar woonplaats worden aangehouden. De 25-jarige vrouw werd overgebracht naar het politiebureau waar zij werd opgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-052306)

Man pleegt vernieling bij woning

Ootmarsum

Op zondag 22 april omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat een man die avond omstreeks 21.30 uur vernielingen gepleegd had bij de woning van zijn 25-jarige zoon aan de Grotestraat in Ootmarsum. De 25-jarige Ootmarsummer kreeg woorden met zijn ouders nadat zij het nodige aan alcoholische versnaperingen hadden genuttigd waarbij de 64-jarige de ruit van de woning in sloeg. Samen met zijn echtgenoot stapte hij in de auto en reden ze weg. De politie trof de twee uit Den Helder rijdend op de Almelosestraat in Ootmarsum aan. De 64-jarige werd aangehouden wegens vernieling. Zijn 60-jarige echtgenote, die achter het stuur zat, werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Haar rijbewijs werd ingenomen nadat zij op bureau een promillage van 1,57 blies op de ademanalyse. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-052275 en 07-052267)

Rijden onder invloed

Rijssen

Een 23-jarige Hengeloer is op zondag 22 april omstreeks 12.00 uur aangehouden op de Holterstraatweg in Rijssen vanwege het rijden onder invloed. De politie constateerden alcoholgebruik bij de 23-jarige automobilist toen ze hem controleerden. De Hengeloer werd overgebracht naar het bureau waar hij 1,52 promille op de ademanalyse blies. Het rijbewijs van de 23-jarige automobilist werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-052101)

Man beledigt agenten

Enschede

Agenten hebben op maandag 23 april omstreeks 00.30 uur een 40-jarige bewoner van een pand aan de Sibculobrink in Enschede aangehouden ter zake belediging. De politie kreeg een melding dat er onenigheid zou zijn tussen de 40-jarige Enschedeër en zijn 17-jarige dochter. Toen de agenten in de woning tussen de twee bemiddelden dreigde de Enschedeër tegen hen aan te plassen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en reageerde verbaal agressief door de agenten te beledigen. De 40-jarige is meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. De zaak is in onderzoek. (07-052289)


---- --
Persberichten Politie Twente 23 april 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Politie pakt jeugdige verdachten op inzake vernielingen

Almelo

De politie Twente heeft in Almelo een groot aantal zaken opgelost betreffende vernielingen en brandstichtingen. Zij startte een onderzoek naar aanleiding van een toegenomen aantal vernielingen. In totaal werden ongeveer 40 jeugdige verdachten uit Almelo in de leeftijd van 7 tot 21 jaar opgepakt en gehoord. Zij worden ervan verdacht in de periode juli 2006 tot halverwege januari 2007 diverse vernielingen te hebben gepleegd in de wijken de Riet, Nieuwland en het Nijrees in Almelo.

De politie pakte vijf verdachten op die in september vorig jaar de nieuwgebouwde glazen geluidswanden aan de Nijreessingel hadden vernield. Ook werden 3 verdachten opgepakt die vanaf een viaduct aan de Nijreessingel stenen naar auto's hadden gegooid.

Bij een nieuwbouwcomplex aan de Dotterbloemstraat werd in januari dit jaar voor in totaal 23.000 euro vernield aan onder andere een groot aantal ramen, kozijnen en glasluifels. Voor deze vernielingen heeft de politie 22 verdachten aangehouden. Verder werden zes verdachten aangehouden voor coniferenbranden aan de Irisstraat en Nieuwlandsweg en vier verdachten voor vernielingen gepleegd bij het Rietstation.

Een aantal jeugdigen worden voorgedragen aan bureau HALT.


---- --
Persberichten Politie Twente 16 april 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Onderzoek naar woninginbraken afgerond

Hengelo

De politie heeft het onderzoek naar de dader van de vele woninginbraken in Hengelo afgerond. Aanleiding van het onderzoek was de aanhouding van een 38-jarige Hengeloër. Hij liep op 19 januari van dit jaar tegen de lamp. Getuigen zagen dat hij toen een woning aan de Geerdinksweg probeerde binnen te dringen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 38-jarige verdacht werd van een groot aantal woninginbraken in de periode van augustus 2006 tot halverwege januari jongstleden. Bij deze inbraken werd gebruik gemaakt van de zogenaamde "hengelmethode". De inbraken vonden hoofdzakelijk plaats in wijken grenzend aan het centrum van Hengelo. Bij de inbraken werd voornamelijk geld en mobiele telefoons buitgemaakt. De telefoons verkocht hij weer door. Het is onbekend wat hij met deze opbrengst deed. Het politie dossier, welke is afgerond en ingestuurd naar justitie, bevat tevens de aanhouding van een vijftal helers; drie mannen in de leeftijd van 21 en 22 jaar uit Apeldoorn, Markelo en Almelo, en twee vrouwen, 22 en 26 jaar uit Hengelo en Deventer. Daarnaast werd nog een 47-jarige Hengeloër aangehouden voor het doen van een valse aangifte. Hij deed ten onrechte aangifte van diefstal van een mobiele telefoon. (07-008600)