Ingezonden persbericht


Stonesoft werkt samen met PortWise
om geavanceerde SSL VPN en Secure Application Access aan te bieden

Dankzij een OEM-overeenkomst met PortWise komt Stonesoft tegemoet aan de toenemende zakelijke noden van zijn klanten

Brussel, België - 17 april 2007 - Stonesoft, een innovatieve leverancier van oplossingen voor geïntegreerde netwerkbeveiliging en Business Continuity, heeft een OEM-overeenkomst afgesloten met PortWise. PortWise is een toonaangevende leverancier van Secure Application Access en sterke authentificatie. Deze overeenkomst versterkt het aanbod van Stonesoft door netwerkbeveiliging met SSL VPN aan te bieden.

Stonesoft heeft het Secure Access Platform van PortWise gekozen voor hun SSL VPN technologie om de volgende redenen:


* unieke mogelijkheden van provisionering van netwerk- en applicatietoegang
* aanpak gebaseerd op policy

* integratiemogelijkheden

* uitbreidbaarheid en schaalbaarheid

* uitgebreide ondersteuning van eindgebruikersplatform

Het StoneGate beveiligingsplatform combineert firewall, VPN en IPS (Intrusion Prevention and Detection System) met een gecentraliseerd beheerssysteem voor klanten die op zoek zijn naar vooruitstrevende netwerkbeveiliging en een permanente Business verbinding. Met PortWise Secure Acces Platform kan Stonesoft een betere ondersteuning bieden aan de zakelijke noden van zijn klanten en tegelijkertijd een sterkere beveiliging bieden voor organisaties met mobiele gebruikers en telewerkers.

"Wij hebben verschillende SSL VPN oplossingen geëvalueerd en zijn enthousiast dat we de samenwerking met PortWise kunnen aankondigen," zegt Léonard Dahan, Algemeen Directeur Benelux en Frankrijk. "Het evaluatieproces heeft aangetoond dat PortWise een ideale partner is voor Stonesoft waarmee wij nog sneller en beter tegemoet kunnen komen aan de vereisten van onze klanten en partners in een snel veranderende zakelijke omgeving. PortWise's kennis en ervaring over SSL VPN zijn complementair met ons huidige aanbod."

"Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Stonesoft en wij onderkennen hun expertise over netwerkbeveiliging en business continuity," Kaushik Thakkar, VP Strategic Alliances van PortWise. "In een wereld waar zakelijke noden constant veranderen, biedt SSL VPN een snelle en veilige manier om te beantwoorden aan de nieuwe vereisten."

Over Stonesoft
Stonesoft Corporation is een innovatieve leverancier van oplossingen voor geïntegreerde netwerkbeveiliging en Business Continuity. Het aanbod van Stonesoft beantwoordt perfect aan de eisen van grote en middelgrote ondernemingen die een netwerkbeveiliging van hoge kwaliteit en beschikbaarheid van de communicatie verwachten, met een lage TCO, een optimale prijs-kwaliteitverhouding en de beste 'Return On Investment' (ROI). De oplossing StoneGate(TM) Security Platform bestaat uit een firewall, een VPN en een IPS beschikbaar als centraal beheerde appliance of open-server software voor multi-site bedrijven. Stonesoft Corporation, opgericht in 1990, is een internationale groep, beursgenoteerd in Finland (HEX: SFT1V), met haar mondiale hoofdzetel in Helsinki (Finland), haar Amerikaanse zetel in Atlanta (Georgia, VS) en haar Aziatische zetel in Singapore. De kantoren van Stonesoft Frankrijk zijn gevestigd in Parijs en het R&D-centrum bevindt zich in Sophia Antipolis bij Nice.

Meer informatie over Stonesoft Corporation, de producten en diensten is te vinden op de website www.stonesoft.com of via de persdienst.

Perscontact Stonesoft
Jan Robijns
Open2Europe
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com

About PortWise
PortWise provides completely secure access to critical information and applications for the mobile workforce and distributed partner networks, from any device in any location. Its Application-Oriented Access solution is the industry's first fully integrated single platform to enable the secure mobilization of the workforce while driving efficiencies and protecting the integrity of the organization. Unlike point solutions and simple SSL VPN, PortWise provides deep integration with other security services within the enterprise. PortWise is an international software company with offices in the United Kingdom, Sweden, United States, India, and partners across 21 countries in Europe, Asia and North America. Further details can be found at www.portwise.com.

For more information, please contact:

PortWise
Kaushik Thakkar
VP Strategic Alliances
E-mail: kaushik.thakkar@portwise.com
Phone: +46 706 043151

Per Hägerö
VP Marketing and Technology
E-mail: per.hagero@portwise.com
Phone: +46 706291466