Bloemencorso Aalsmeer

21 APRIL 2007

Burgemeester Hoffscholte over Grande Finale corso: "Mensen die in Aalsmeer blijven, missen iets geweldigs!"


Burgemeester Hoffscholte over Grande Finale corso:

"Mensen die in Aalsmeer blijven, missen iets geweldigs!"

"Met heel Aalsmeer naar het Olympisch Stadion om Amsterdam te veroveren, want dat wordt zo langzamerhand tijd". Die geestdriftige oproep deed Aalsmeers burgemeester Joost Hoffscholte vrijdagavond tijdens de presentatieavond van het zestigste Aalsmeerse bloemencorso. Hij had het over zaterdagmiddag 1 september. Want die dag vindt de Grande Finale van het corso plaats. Het grootse bloemenspektakel wordt dit jaar voor het laatst gehouden met een geweldig slotfeest in het Olympisch Stadion. En alle Aalsmeerders zijn uitgenodigd om daarvan (gratis) te komen genieten.

Bekende artiesten
Vrijdagavond maakte het corsobestuur bij monde van evenementmanager Ad Maarsse bekend dat tijdens het slotfeest in het Olympisch Stadion de passage van groepen praalwagens en luxewagens zal worden afgewisseld door optredens van bekende artiesten. Inmiddels zijn al shows van Thomas Berge en Bastiaan Ragas gecontracteerd en over het afsluitend optreden van een bekende band worden nog onderhandelingen gevoerd.

Wereldrecord bloemenboa
Voorafgaand aan de corsoshow zullen duizend kinderen in het stadion de grootste bloemenboa ooit samenstellen onder deskundig groencommentaar van Rob Verlinden. Met het kilometerlange bloemenlint wordt getracht een plaats te verwerven in het Guinness Book of Records. Omdat de Rabobank dit programmaonderdeel sponsort, wordt op dit moment de werktitel 'Raboa' gehanteerd. Dit programmaonderdeel zal muzikaal worden afgewisseld door de vooral bij jongeren populaire band Chipz!

Terug naar het stadion
Met het bloemencorso in het stadion wordt teruggegrepen op de periode 1950 tot en met 1960 toen in het Olympisch Stadion grootste corsospelen werden georganiseerd. Destijds kostte de entree nog 3,50 gulden, maar op 1 september is het corsofeest gratis toegankelijk voor alle Aalsmeerders. Het corsobestuur heeft het hele stadion afgehuurd. Van de 21.000 beschikbare zitplaatsen is vanaf zo'n 15.000 stoelen een ongestoord uitzicht op zowel het corso en de optredens per praalwagen als op het grote podium waar de artiesten optreden. Aan weerszijden van dat podium komen grote LED-schermen waarop de artiesten en de corsovrijwilligers levensgroot in beeld zullen verschijnen.

Gratis kaarten via internet
Voorzitter Arie Buijs van het bloemencorso kondigde aan dat vrijdagavond 20 april de mogelijkheid tot het reserveren van kaarten via de website www.bloemencorsoaalsmeer.nl open staat. Burgemeester Hoffscholte heeft de eerste twee gereserveerd. Aalsmeerders kunnen voor zichzelf en hun familieleden, kennissen of vrienden tot acht kaarten bestellen. Die worden dan later geleverd. Buijs gaf de corsovrijwilligers vrijdagavond als eersten de kans om plaatsen te reserveren, daarna komt de rest van de Aalsmeerse bevolking (dus vanaf vandaag) in aanmerking. Afgelopen weekend kwamen al de eerste honderd aanmeldingen binnen, waarvan eentje (voor twee personen) zelfs uit Tenerife.

Pendelbussen
Het vervoer van en naar het stadion zal plaatsvinden met speciaal ingezette OV-bussen. Op een later tijdstip zal bekend worden gemaakt hoe laat de bussen zullen vertrekken en vanaf welke locatie(s). Aalsmeerders worden zaterdagmiddag 1 september (alweer gratis) opgehaald en weer teruggebracht.

Langs het centrum
Op corsozaterdag vertrekt de corsostoet in de ochtend om half negen vanaf het parkeerterrein bij de Waterlelie, naast de Dreef. Rond negen uur wordt gereden over de Van Cleeffkade richting de Oosteinderweg. Via de Machineweg en de Aalsmeerderweg wordt koers gezet naar Bovenkerk en het oude centrum van Amstelveen. Over de Amsterdamseweg en Amstelveenseweg gaat het dan richting het Olympisch Stadion, waar het corsofeest rond 13.00 uur van start zal gaan. Het gehele programma duurt zaterdag tot circa 16.00 uur. Klik hier voor de route.

Verlicht corso groet verlichte botenshow
Zaterdagavond is het corso op tijd terug op de Kudelstaartseweg om daar een verlichte groet te brengen aan de verlichte botenshow. De terrasjes op deze prelude op de corsoboulevard (van zondagmiddag) zullen voor de nodige gezelligheid zorgen. Tussen het verlichte corso kan zaterdagavond tevens van het grootste vuurwerk dat Aalsmeer ooit heeft gezien (woorden van burgemeester Hoffscholte) worden genoten. Zondagmiddag, na de optredens van de corsocomités op de corsoboulevard, wordt het zestigste en laatste Aalsmeerse bloemencorso definitief afgesloten.

Aalsmeer, 21 april 2007

download hier het persbericht