Gemeente Gouda


winnaars posterwedstrijd bekend (20-4-2007)

Gisterochtend vond de prijsuitreiking plaats van de posterwedstrijd in verband met de Dag van de Leerplicht. Groep 8a van De Cirkel maakte de winnende poster. Zij ontvingen de prijs uit handen van wethouder Arnout Menkveld en mogen met de hele klas naar de bioscoop.

posterwedstrijd

posterwedstrijd
Tijdens de Dag van de Leerplicht op 15 maart jongstleden organiseerden gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Met een lesbrief aan de leerlingen werd uitgelegd waarom het belangrijk is je diploma te halen en wat leerplicht precies is. Aan de Dag van de Leerplicht was door Bureau Leerplicht een wedstrijd gekoppeld. De opdracht aan de leerlingen van groep 8 van de Goudse basisscholen was een poster te maken over de leerplicht.

winnaars
Wethouder Arnout Menkveld feliciteerde groep 8a van De Cirkel met het maken van de winnende poster. Zij mogen met de hele klas naar de bioscoop. Dit is dankzij de creatieve makers van de poster: Jana Stroop, Lieke Pieters, Millie de Bruijn, Iris t Hardt en Mirthe van Esch. Zij kregen als extra prijs een houten spel uitgereikt. De Cirkel heeft twee groepen 8; een poster uit groep 8b kreeg een eervolle vermelding. Daarom besloot Bureau Leerplicht dat ook deze klas naar de bioscoop mag.