CDA

006] 23 april 2007 - Persbericht -
Brabantse Statenfractie verheugd over bestuursakkoord

Veel punten uit het CDA verkiezingsprogramma zijn opgenomen in het akkoord. De duidelijke programma-opzet is vernieuwend: Mooi, Dynamisch, Schoon, Perspectiefrijk, Bereikbaar en een Verbindend Brabant.

Hiermee is helder vóór de Brabanders wat er in de komende periode gedaan gaat worden op de verschillende terreinen.

4000 extra woningen voor starters. Voldoende en betaalbaar, eigentijds en duurzaam: hiervoor gaat het CDA. Maar ook een voortvarende aanpak van het landelijk gebied. Vestigingsplaats voor de landbouw, ruimte voor de natuur en bereikbaar en leefbaar voor iedereen. Behoud van identiteit van het Brabantse land met haar dorpen en steden is daarbij essentieel. Ruimte voor bedrijvigheid moet er echter ook zijn. Uitgangspunt daarbij is hergebruik, aanpassing en vernieuwing. Zuinig ruimtegebruik, daar gaat het om.

Versterking van de sociale samenhang in de stad en op het platteland is het devies in het programma Perspectiefrijk Brabant. Terugdringing van voortijdig schoolverlaten en werkeloosheid is noodzakelijk. Centra voor Jeugd en Gezin spelen een belangrijke rol bij de jeugdpreventie. Intensiever gebruik, en zo nodig uitbreiding, van gemeenschappelijke voorzieningen komt de leefbaarheid ten goede. Brabant zet ook de toon in topsport. Het WK zwemmen, Indoor Brabant en Brabantse topsporters inspireren onze vele amateurs en vrijwilligers: belangrijk voor de breedtesport.

Het nieuwe bestuursakkoord straalt ook forse ambities uit op het gebied van mobiliteit. De ruit rond Eindhoven, de N69, de A58, de N65 en de A27 worden voortvarend aangepakt. Ook het Openbaar Vervoer krijgt een nieuwe impuls. Zo komen er drie pilots met âgratisâ busvervoer in de stad en op het platteland.

Tevreden is de CDA-fractie ook over het onderdeel âVerbindend Brabantâ. De provincie investeert in het contact met de samenleving. Minder regels, minder bureaucratie. Dit sluit nauw aan bij het motto waarmee het CDA de verkiezingen is ingegaan: Brabant voor elkaar, Trots op Brabant!

U kunt hier de inbreng van fractievoorzitter Wim Thuis downloaden.