Ingezonden persbericht


LANDesk Host Intrusion Prevention System beschermt tegen zero day-bedreigingen

Eindhoven, 23 april 2007 - LANDesk Software, leverancier van oplossingen voor IT servicemanagement, introduceert LANDesk® Host Intrusion Prevention, een op gedrag gebaseerde oplossing voor het monitoren, alarmeren en herstellen van de beveiliging van netwerken. Host Intrusion Prevention Systems (HIPS) gaan verder dan traditionele antivirussoftware. Deze oplossingen beschermen computers op basis van systeemgedrag en bieden bescherming tegen het toenemende aantal zero day-aanvallen, rootkits en andere malware.

"Door ons portfolio uit te breiden met Host Intrusion Prevention, versterken we onze leidende positie op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer", zegt Steve Daly, General Manager bij LANDesk. "Klanten willen dat wij de kracht van ons geïntegreerde platform blijven verbeteren. Ze hebben behoefte aan beveiligingsoplossingen voor eindpunten, die het beheer van het beveiligingsbeleid stroomlijnen. HIPS biedt een meer proactieve bescherming tegen geavanceerde netwerkaanvallen. Bovendien biedt deze technologie een efficiëntere, meerlaagse beveiliging. Daarmee onderscheidt deze oplossing zich van traditionele producten."

Veel antivirus- en antispywareoplossingen gebruiken op handtekeningen gebaseerde scantechnologieën. Het LANDesk Host Intrusion Prevention System vertrouwt voor de identificatie van malware niet alleen op bestaande handtekeningen en pattern files, maar gebruikt op regels gebaseerde technologie voor de controle van het netwerkverkeer en het gedrag van apparatuur. Zo zijn ongeregeldheden, incidenten of overtredingen van het beveiligingsbeleid vast te stellen op basis van vooraf gedefinieerde regels die bepaald zijn door beveiligings- of IT-beheerders.

LANDesk Host Intrusion Prevention bevat beveiligingmogelijkheden als applicatietoegang op basis van white lists, analyse en bescherming van bestandsgedrag via op beleid gebaseerd herstel, en real-time monitoring van opstartcommando's. Verder is de oplossing uitgerust met rootkit-detectie en -verwijdering, detectie van ongeautoriseerde clients en internetservers. De oplossing integreert naadloos met de LANDesk® Security Suite en biedt op die manier een geïntegreerd geheel van patch-, antivirus- en antispywarebeheer, Network Access Control (NAC), beveiliging voor mobiele apparatuur en host-based intrusion prevention. Dit alles vanuit een gecombineerde oplossing met één beheerconsole.

LANDesk Host Intrusion Prevention is beschikbaar vanaf medio mei 2007 via LANDesk Expert Solution Partners (ESP's).

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht