BOVAG

23-04-2007
Minister Eurlings laat fiets checken door BOVAG

Aftrap Wereld Verkeersveiligheidsweek

Vandaag gaf minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het officiële startschot voor de Wereld Verkeersveiligheidsweek. Op het Spuiplein in Den Haag heeft de minister samen met tientallen kinderen zijn fiets aan een grondige controle, de zogenaamde Fiets Check, laten onderwerpen. De rest van de week zal BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven in samenwerking met aangesloten fietsenmakers Fiets Checks uitvoeren op 16 basis- en middelbare scholen in heel Nederland.

Fiets Check Actie
De Fiets Check is een landelijk initiatief van BOVAG in het kader van de Wereld Veiligheidsweek. Doel is om kinderen én hun ouders bewust te laten worden van het belang van een veilig vervoersmiddel op de openbare weg. De eventuele mankementen, zoals remmen die niet goed werken of reflectoren die niet op de juiste plaatsen zitten, kunnen hier direct verholpen worden, zodat de kinderen weer veilig naar huis kunnen fietsen. Fietsers, met name kinderen, zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Veilig materiaal is daarom extra belangrijk! Helaas rijden kinderen vaak rond op onveilige fietsen, waardoor fietsen gevaarlijker wordt.

In twee minuten tijd
De Fiets Check kan het hele jaar door bij de plaatselijke fietsenmaker worden gedaan. In twee minuten tijd krijgt men gratis een algehele indruk van de onderhoudsstaat van de fiets. Aan de hand van de score krijgt de consument een reparatieadvies en wordt een indicatie gemaakt van de eventuele kosten.
Bron: BOVAG persdienst
Datum: 23-04-2007