Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Auto's bekrast                                   |
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (22/4) in de Pijlkruid meerdere auto's bekrast. De benadeelden hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart.

In genoemde nacht werden vier auto's met een scherp voorwerp bekrast met een letter S of het woord SAM. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien dat met de vernielingen in verband kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Harderwijk - Bromfietser onderuit                         |
Een 48-jarige bromfietser uit Harderwijk raakte zondagmiddag (22/4) gewond, nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 13.25 uur op de Industrieweg. Het is onbekend wat de oorzaak van de valpartij is, maar de man bleek onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. De uitslag van de proef moet nog bij de politie binnenkomen.

|     |Harderwijk - Jongelui vinden granaatraket                 |
Een drietal jongelui hebben zaterdagmiddag (21/4) op de zandverstuiving Het Beekhuizerzand, nabij de Watertorenweg in Harderwijk een oefengranaat gevonden en zijn hiermee naar het politiebureau in Harderwijk gegaan. Het EOC (Explosieven OpruimingsCommando) werd ingeschakeld en het projectiel bleek niet meer te kunnen ontploffen.

De jongens wilden op de zandverstuiving naar patroonhulzen zoeken. Zij zagen een raar voorwerp en hebben deze uitgegraven. Het voorwerp werd op de fiets meegenomen en bij het politiebureau afgeleverd. De politie heeft de EOC gewaarschuwd en uit voorzorg het plein voor het bureau afgezet. Het bleek uiteindelijk te gaan om een zogenaamd oefen-antitank-brizant-granaat-raket, die in het verleden was afgeschoten. Het projectiel kon nu niet meer ontploffen. Medewerkers van EOC hebben het voorwerp meegenomen. De politie waarschuwt om voorwerpen die in dat gebied worden aangetroffen niet mee te nemen, maar direct de politie te waarschuwen. Als dat per mobiele telefoon niet lukt, dan het voorwerp duidelijk markeren, zodat het kort daarna terug te vinden. In alle gevallen zo spoedig mogelijk de politie waarschuwen.

|     |Vaassen - File op de A50 door gekantelde aanhanger        |
Op de A50 ter hoogte van Vaassen is maandagmorgen (23/4) op de rijbaan Zwolle-Apeldoorn een file ontstaan door een gekantelde aanhangwagen. Er raakte niemand gewond.

Een 29-jarige bestuurder uit Nunspeet reed rond 07.20 uur in zijn auto met daarachter een aanhangwagen op de A50. De aanhangwagen was beladen met stellages. De bestuurder verklaarde iets te horen knappen en zag dat de stellages heen en weer gingen en dat vervolgens de aanhanger begon te slingeren. Hierdoor verloor hij de macht over de combinatie. De auto kwam tot stilstand tegen de rijrichting in. De aanhangwagen lag op de kop, met daaromheen de stellages afkomstig van de aanhangwagen. Door het ongeval is een file ontstaan dat vertraging opleverde voor het verkeer.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --

|     |Ermelo - Inbraak kantoorpand                              |
Een pand aan de Fokko Kortlang laan is vrijdag (20/04) het doelwit van dieven geweest. Hierbij werd in ieder geval een flatscreen weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal werd omstreeks 04.45 uur ontdekt. Men heeft een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes, kasten en laden doorzocht en daarbij de boel flink overhoop getrokken. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.

|     |Ermelo - Inbraken in bedrijven                            |
Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (19/04) op twee verschillende locaties in Ermelo bedrijven een ongewenst bezoek gebracht. Hierbij zijn onder meer een aantal computers, LCD schermen en een geldbedrag verdwenen. Men heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaken.

Een bedrijfspand aan de Oude Telgterweg kreeg tussen woensdagmiddag 17.00 uur en donderdagochtend 06.45 uur ongewenst bezoek. Een ander bedrijf, eveneens aan de Oude Telgterweg, werd tussen woensdagmiddag 16.30 uur en donderdagochtend 07.00 uur bezocht. De politie heeft beide zaken in onderzoek. Of beide zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraken in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Ermelo - Auto in brand                                    |
Een auto die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan de Kalkoenweg werd op vrijdag (20/04) door brand vernield. Een buurtbewoner heeft de brand geblust. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

De melding van de brand kwam kort voor één uur 's nachts bij de politie binnen. Medewerkers van de brandweer gingen ter plaatse, hebben het een en ander gecontroleerd en stelden vast dat de brand al door buurtbewoners was geblust. Onduidelijk is nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan, maar de politie sluit brandstichting niet uit. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de brand in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Putten - Fietser en automobilist botsen                   |
Een 79-jarige fietser en een 18-jarige automobilist, beiden afkomstig uit Putten, zijn op donderdag (19/04) op de Nijkerkerstraat met elkaar in botsing gekomen. In verband hiermee werd de hulp van zowel de ambulance als de traumaheli ingeroepen. De fietser is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 16.45 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist niet meer op tijd kon remmen toen de fietser plotseling de Nijkerkerstraat overstak en een botsing tussen beiden was het gevolg. De fietser is enige tijd buiten bewustzijn geweest en omstanders hebben aan de man eerste hulp verleend, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht werd overgebracht. Daar werd onder meer hoofd- en ribletsel vastgesteld. Omdat agenten bij de fietser een alcohollucht roken, werd bij de man een bloedproef afgenomen om zo eventueel alcoholgebruik te kunnen vaststellen. De uitslag hiervan laat enige dagen op zich wachten.

|     |Wezep - Diefstal uit woning                               |
Een al op leeftijd zijnde vrouw is op donderdag (19/04) het slachtoffer geworden van een babbeltruc door een tot nu toe onbekende vrouw. De vrouw, die zich met een mooi verhaal de woning aan de Populierenhof binnen kletste, wist een geldbedrag weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan.

De politie werd omstreeks 15.40 uur over het gebeuren ingelicht. Een onbekende vrouw meldde zich aan de deur en wilde graag even binnen kijken naar het leidingennetwerk omdat in dezelfde soort woning bij haar opa en oma lekkage was ontstaan. De vrouw werd binnengelaten en liep door verschillende kamers van de woning en na vertrek miste de bewoonster een geldbedrag uit haar portemonnee.

Het signalement van deze onbekende vrouw luidt als volgt: het gaat om een vrouw van ongeveer 30 jaar oud met een slank, lang postuur. Zij heeft een getinte huidskleur en zwart, steil haar tot op haar schouders. Zij droeg een donker shirt en een zwarte trainingsbroek met een witte streep langs de zijkant. Zij sprak gebrekkig Nederlands en droeg platte, zilverkleurige schoenen. De vrouw is ook gezien in het gezelschap van een andere vrouw. Deze had donkerblond haar en droeg dit in een staart. Beide vrouwen zouden zijn weggereden in een kleine, grijze auto.

Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met het bovenstaande in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om zich bij de politie te melden. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --