Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 23 april 2007

Nieuw succes Vacansoleil ROC opleidingen: nu ook in Apeldoorn

Vacansoleil Camping Holidays maakt opnieuw een samenwerking bekend met een ROC (Regionaal Opleidings Centrum). Met het ROC Aventus te Apeldoorn zijn er nu zeven plaatsen in Nederland waar de succesvolle MBO-recreatieopleiding in samenwerking met Vacansoleil wordt aangeboden.

Samen met vijf Nederlandse ROC's werden in 2003 twee MBO opleidingen ontwikkeld: "Leisure & Tourism Operative" en "Leisure & Tourism Middle Management". Eerder dit jaar werd al een samenwerking met het ROC van Amsterdam Gooi- en Vechtstreek in Hilversum gesloten. De overeenkomst met het Apeldoornse ROC onderstreept het succes van de Vacansoleil recreatie opleidingen. Beide ROC's starten komend schooljaar met de opleiding.

De versnelde recreatieopleidingen Leisure & Tourism Operative (niveau 3) en Middle Management (niveau 4) zijn 2 of 3 jarige opleidingen met een jaarlijkse stageperiode op campings waar Vacansoleil accommodaties aanbiedt. Leerlingen behalen de reguliere MBO diploma's "zelfstandig werkend medewerker recreatie" (niveau 3) en "middenkader functionaris recreatie" (niveau 4). In 2006 zijn de eerste leerlingen afgestudeerd. Het succes van de opleiding heeft geleid tot een grote vraag, en de uitbreiding met twee ROC's in 2007 is daar een logisch gevolg van.

Vacansoleil MBO recreatieopleidingen worden aangeboden op het ROC van Amsterdam, het Baronie College in Breda, het ROC Eindhoven, het Noorderpoort College in Groningen, het ROC van Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek in Hilversum, het ROC Zeeland in Middelburg en nu dus ook in Apeldoorn.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht