Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Aandacht voor verkeersveiligheid blijft nodig

Den Haag, 23 april 2007

Het aantal verkeersdoden is het afgelopen jaar wederom licht gedaald, zo heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat bekendgemaakt. Toch vindt de ANWB dat de vele inspanningen op het gebied van verkeersveiligheid nodig blijven.

De ANWB realiseert zich dat veel mensen zich onveilig voelen in het verkeer. Dat gevoel van onveiligheid heeft te maken met zaken als agressie in het verkeer, te hard rijden en irritatie van weggebruikers over en weer. Bovendien ziet de bond een tendens dat steeds meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen uit angst voor onveilige situaties.

De ANWB herkent kinderen als een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. De bond is zelf met het programma Streetwise actief om kinderen weerbaarder in het verkeer te maken. Streetwise biedt praktisch en aansprekend verkeersonderwijs voor basisschoolkinderen van groep 3 tot en met 8. Kinderen moeten namelijk veilig door de buurt kunnen om andere kinderen te bezoeken om te spelen en om naar school te wandelen of te fietsen. Juist daarom vraagt de ANWB extra zorg voor de veilige inrichting van de 30 km zones en de handhaving van maximumsnelheden.

De ANWB heeft informatie over ouders en kinderen en verkeersveiligheid speciaal gebundeld op anwb.nl

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)