Ingezonden persbericht


Reve en Elsevier: De Duiding Aller Dingen - Maandag 23 april 2007

Reve en Elsevier: De Duiding Aller Dingen

Gedurende zijn lange schrijverscarrière publiceerde Gerard Reve (1923-2006) verschillende verhalen, gedichten, brieven en beschouwingen in Elsevier. Tevens liet hij zich enkele malen uitgebreid door Elsevier-redacteuren interviewen. Ten slotte verschenen in dit blad diverse reportages over de grote volksschrijver, zijn reizen, zijn woonplekken.

Al deze stukken van en over Gerard (Kornelis van het) Reve zijn bijeengebracht in deze unieke bundel. Beginnend met zijn hilarische verslag en eindigend met zijn essay over de echtheid van de lijkwade van Turijn uit 1993, zien we de schrijver Reve zich ontwikkelen van een zwarte humorist tot een ernstige beschouwer van religieuze mysteriën.

In de interviews, die de periode 1966-1997 bestrijken, is eenzelfde ontwikkeling waarneembaar. De constante onder die evolutie is zijn gedurige streven naar duiding, met de volhardende inzet van zijn hele persoon. Bij Gerard Reve was het altijd 'alles of niets'.

Bestellen
De Duiding aller Dingen (186 pagina's) is verkrijgbaar voor ¤ 14,95 (inclusief verzendkosten). Als u nu bestelt krijgt u de uitgave met een acceptgiro toegestuurd. U kunt eventueel ook telefonisch bestellen via 0314- 358 358.

Ga voor meer informatie naar www.elsevier.nl/reve