Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TERUG NAAR DE ROOTS VAN HUISDIEREN TIJDENS ANIMAL EVENT IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Bekende dierenliefhebbers in safaripark: Bridget Maasland, Martin Gaus en Anky van Grunsven

Hilvarenbeek, maandag 23 april 2007 - Safaripark Beekse Bergen biedt bezoekers op 11, 12 en 13 mei de gelegenheid op zoek te gaan naar de roots van hun huisdier. Tijdens Animal Event, het educatieve dierenlifestyle evenement, kunnen kinderen en volwassenen bij elk paviljoen terecht voor wetenswaardigheden over een andere diersoort. Naast demonstraties, interactieve workshops en lezingen over onder meer honden, katten en paarden, staan ook verschillende clinics met bekende dierenliefhebbers op het programma. Bezoekers kunnen tijdens Animal Event diverse bekende personen uit de dierenwereld ontmoeten waaronder Bridget Maasland, Martin Gaus en Anky van Grunsven.

Nederland telt 30,7 miljoen gezelschapsdieren. De kat is het meest favoriete huisdier, direct gevolgd door de hond. Het aantal gezelschapsdieren neemt toe. Vooral het aantal honden (1,8 miljoen), katten (3,3 miljoen) en konijnen (1 miljoen) is in de afgelopen jaren gestegen. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei speelt Safaripark Beekse Bergen met het dierenlifestyle evenement Animal Event in op deze trend. In en rondom verschillende paviljoens komen bezoekers meer te weten over huisdieren en hun (verre) familieleden die in het safaripark leven. Naast honden-, katten- en paardenpaviljoens is er ook een kleindierenpaviljoen waar onder meer liefhebbers van knaagdieren, reptielen, vogels en vissen met al hun vragen terecht kunnen. Ook vinden bezoekers hier uiteenlopende speeltjes en nieuws over voeding van huisdieren. Bijzonder is ook de workshop over het gedrag van huiskatten die kan worden opgevolgd door een tour langs de wilde katachtigen in Safaripark Beekse Bergen.

Bekende dierenliefhebbers aanwezig tijdens Animal Event Tijdens het driedaagse evenement - dat plaatsvindt in de Week van het Huisdier - verzorgen verschillende bekende dierenliefhebbers talrijke demonstraties en clinics. Zo vertelt hondengoeroe Martin Gaus alles over de training van honden en is dressuurkampioene Imke Schellekens-Bartels aanwezig in de Hart voor Dieren Piste. Biologe Johanneke van der Harst legt alles uit over ratten terwijl Lars Versteege, werkzaam als curator in het safaripark, filmmateriaal vertoont van bedreigde diersoorten. Ook Olympisch kampioene Anky van Grunsven en TIEN-presentatrice Bridget Maasland zijn aanwezig om te vertellen over hun liefde voor respectievelijk paarden en honden.

Openingstijden en kaartverkoop
Bezoekers van Animal Event kunnen kaarten zowel aan de kassa van Safaripark Beekse Bergen alsook in de voorverkoop (tegen gereduceerd tarief) via www.animal-event.nl kopen. Naast dagkaarten (inclusief entree Animal Event en gebruik van alle safarivormen in Safaripark Beekse Bergen) zijn er ook passé-partouts voor een meerdaags bezoek. Animal Event is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is het mogelijk een bezoek te combineren met een verblijf op het naastgelegen Libéma Vakantiepark Beekse Bergen via www.libema.nl of 0900-0200 (E 0,20 p.m.).
---