Ingezonden persbericht


Persbericht

DSV Solutions kiest Macquarie Goodman voor ontwikkeling distributiecentrum van 49.000 m2 in Venlo

Venlo, 23 april 2007 - DSV Solutions, wereldwijde aanbieder van logistieke diensten, heeft gekozen voor Macquarie Goodman European Logistics (voorheen Eurinpro), de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange, om een distributiecentrum van 49.000 m2 te bouwen in Venlo. Het wordt een van de grootste logistieke centra in de regio. De bouw start volgens planning in juli 2007 en zal in maart 2008 eindigen.

DSV Solutions besloot een nieuw distributiecentrum te ontwikkelen om hun tekort aan passende magazijnruimte op te lossen. Deze behoefte ontstond door een toenemende vraag naar opslag van bestaande klanten, een groeiend aantal nieuwe klanten en de wens om bestaande magazijnen in Venlo en Horst te verenigen in één gebouw.

Het distributiecentrum zal bestaan uit 37.000 m2 aan magazijnruimte, 8.000 m2 productieruimte voor waardetoevoegende activiteiten (Value Added Logistics, VAL), een mezzanine van 4.000 en circa 1.000 m2 kantoorruimte. DSV zet het pand in voor een grote verscheidenheid aan klanten, waaronder een meubelmaker, een schoenenfabrikant en verschillende producenten van hoogwaardige elektronica.

DSV is in Nederland vooral bekend door de overname van de Nederlandse logistieke dienstverlener Frans Maas in 2006. Het bedrijf beschikt over 370 filialen in Europa, waarvan 31 in Nederland met zo'n 2.000 medewerkers.

Rien van der Heuvel, director logistics operations van DSV Solutions: "We hebben voor Macquarie Goodman European Logistics gekozen voor dit belangrijke project vanwege hun flexibiliteit en expertise in de ontwikkeling van logistiek vastgoed op maat. Ze hebben ons uitermate nuttig advies gegeven tijdens het vaststellen van de bouwspecificaties. Zo hadden we aanvankelijk een lang, rechthoekig gebouw voor ogen, maar na uitgebreid overleg met het team van Macquarie Goodman hebben we gekozen voor een vierkant magazijn. Deze constructie biedt belangrijke voordelen wat betreft kosten, interne logistiek en de veiligheid van onze medewerkers."

Ruud Weijmans, general manager development van Macquarie Goodman European Logistics in Nederland: "We zijn bijzonder enthousiast over onze samenwerking met DSV Solutions. Het bevestigt nogmaals onze positie als toonaangevende aanbieder van distributiecentra in de Benelux. Gecombineerd met het andere vastgoed van Macquarie Goodman in Venlo beschikken we nu over een van de grootste logistieke portefeuilles in de regio."

Het magazijn bevindt zich in Venlo Trade Port Noord, een belangrijk logistiek centrum in de Benelux. Het distributiecentrum ligt op een kilometer afstand van de snelwegen A67 en A73, en is vanuit de haven van Rotterdam binnen een uur te bereiken. De rest van Europa ligt op 24 of 48 uur rijden. Venlo beschikt over een treinstation en een binnenvaartterminal in aanbouw. Het internationale vliegveld van Düsseldorf bevindt zich op minder dan 70 km afstand.

Over DSV
DSV is een wereldwijd opererende aanbieder van transport en logistieke diensten. Vanuit ruim vijftig kantoren zijn 19.000 medewerkers van DSV actief in meer dan honderd landen. Samen met partners en agenten verwacht DSV in 2007 een omzet van EUR 4,8 miljard te realiseren door het aanbieden van professionele en winstgevende totaaloplossingen.

Over Macquarie Goodman European Logistics
Macquarie Goodman's European Logistics team (voorheen Eurinpro) is een toonaangevende vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsonderneming met werelwijde activiteiten op het gebied logistiek vastgoed op maat. Het team heeft voor zijn klanten voor meer dan 1,2 miljoen m2 aan vastgoed ontwikkeld ter waarde van EUR 850 miljoen. Bij Macquarie Goodman European Logistics werken honderd medewerkers verspreid over kantoren in tien landen. Het heeft momenteel meer dan 500.000 m2 vastgoed in ontwikkeling.

In mei 2006 heeft Macquarie Goodman Group, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange, Eurinpro overgenomen. De activiteiten van Macquarie Goodman in Australië, Nieuw Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten door een team van bijna 1000 vastgoedprofessionals.

Voor meer informatie, kijk op www.macquariegoodman.com en www.dsv.com, of neem contact op met:

Eva Rijser
Zeno Group
eva.rijser@zenogroup.com 020 - 30 10 989