Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 23-04-07

TILBURG, 23 april 2007

Politie bekeurt ruim 1100 automobilisten

TILBURG Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam hebben gisteren een snelheidscontrole gehouden op de Ringbaan Oost. Bij de controle werd gebruik gemaakt van de mobiele radarapparatuur. In totaal passeerden 3545 automobilisten het controlepunt. Van hen reden er 1120 bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid betrof 114 km/uur.

De afgelopen weken controleerde de politie ook op de Ringbaan Noord op snelheid. Op 14 april jl. werd de snelheid van 3850 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 1200 te hard. Op 27 maart jl. werd op dezelfde weg gecontroleerd. Toen waren er van de 2837 passanten maar liefst 842 in overtreding.

De Ringbanen behoren tot één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Bestuurder tractor op de bon

HILVARENBEEK: Zaterdagmiddag 21 april jl. hebben agenten van het team Leijdal-Hilvarenbeek op de Goirlesedijk een 20-jarige man uit Hilvarenbeek een proces-verbaal gegeven omdat hij een landbouwtractor bestuurde terwijl hij door de wijze waarop hij pallets met coniferen vervoerde geen enkel zich had naar voren. De bestuurder verklaarde dat hij daarvoor gebruik maakte van een op de tractor aanwezige bijrijder.

De agenten reden zaterdagmiddag over de Goirlesedijk. Voor hen reed een landbouwtractor waarachter een met coniferen beladen aanhangwagen was gekoppeld. Tevens zagen de dienders dat aan de voorzijde van de tractor een vorkhefllift was aangebracht. Hierop waren pallets met coniferen gestapeld. Naar het oordeel van de agenten was de vorkheflift zodanig beladen dat de bestuurder van de tractor geen enkel zicht naar voren had. Hierop hebben de agenten de combinatie laten stoppen. Een van de agenten ging daarop op de bestuurdersplaats zitten en constateerde dat er vanaf die plaats inderdaad geen enkel zicht was. De breedte van de lading was circa 160 centimeter. De hoogte van de lading lag tussen de 250 en 300 centimeter. De bestuurder van de tractor kreeg de opdracht om de aanwezige lading aan de voorkant ter plaatse te lossen. Dat heeft hij ook gedaan.

Politieteam Leijdal Hilvarenbeek kleurt Tilburg Zuid Blauw

TILBURG: De politie van het team Leijdal gaat morgenmiddag en avond met vrijwel het gehele team, zon 40 agenten, op diverse locaties in het gebied Tilburg Zuid verkeerscontroles houden gericht op onder meer alcohol, snelheid en technische staat van voertuigen. Verder vindt er een milieucontrole plaats. Ook worden foutparkeerders in onder meer de wijken Groenewoud, Fatima en Jeruzalem en de omgeving van het Elisabeth Ziekenhuis aangepakt. De politie hoopt met de vooraankondiging van deze actie de bewoners van deze wijken bewust te maken van het risico op een parkeerbon en hun parkeergedrag daardoor in positieve zin om te buigen.

Politie houdt Tilburger aan voor vernieling en diefstal

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.00 uur in het Elisabethziekenhuis op aanwijzing van het personeel een 28 jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden voor diefstal en vernieling. De man had in verwarde toestand een toegangsdeur vernield en een medicijnkast opengebroken. Uit de medicijnkast had hij enkele medicijnen weggenomen. Beveiligingsmedewerkers troffen de man aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau werd voor de man de crisisdienst gewaarschuwd.

Politie arresteert drie minderjarigen voor baldadigheid

TILBURG Op een bouwterrein aan de Schans hebben agenten gistermiddag drie Tilburgse jongens van 13, 14 en 16 jaar aangehouden voor baldadigheid. Het drietal had een aantal platen / bekistingschotten van piepschuim als opstapje gebruikt om door een van de ramen van een in aanbouw zijnde basisschool te klimmen. Door deze actie vernielden ze de blokken. Tijdens hun vlucht voor de politie lukte het een oplettende burger de jongens tegen te houden.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG In de Kotterstraat controleerden agenten gisteravond rond 23.45 uur een 40 jarige Tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 725 ug/l, zijn 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht zijn rijbewijs inleveren. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt voor diefstal met babbeltruc

TILBURG De politie waarschuwt alle bewoners alert te zijn bij het toelaten van onbekenden in de woning. Via een zogenaamde babbeltruc proberen zij de bewoner af te leiden waarna een handlanger diefstallen pleegt. De politie verzoekt burgers die het slachtoffer worden van dergelijke diefstallen aangifte te doen. Bij het signaleren van dergelijke verdachte personen wordt verzocht direct de politie te bellen via 0900-8844.

Vrijdagmiddag 20 april jl. deed een 81 jarige inwoner uit Tilburg aangifte van diefstal. Het slachtoffer reageerde in zijn woning in de wijk De Reit op de deurbel. Toen hij de voordeur opende zag hij twee onbekende vrouwen voor de deur staan. Beide vrouwen stapten direct naar binnen en vertelden de bewoner dat ze de nieuwe buren van enkele deuren verder waren. Het slachtoffer nam de vrouwen mee de keuken in waar ze verder babbelden. Eén van de vrouwen had de voordeur open laten staan waardoor een derde verdachte de woning ongezien in kon sluipen. Na een kort gesprek verlieten de dames de woning. Korte tijd later ontdekte de bewoner dat er enkele honderden Euros weggenomen waren.

Tien bekeuringen tijdens rood licht controle

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark stelden vanmorgen tussen 08.00 uur en 08.30 uur een rood licht controle in op de kruising Ringbaan Oost met het Insulindeplein. In dit korte tijdsbestek negeerden 10 weggebruikers het rode verkeerslicht.

Door rood licht rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even gas bij om nog net een verkeerslicht te halen, zien we elke dag wel een paar keer gebeuren. Vaak gaat het goed, maar het kan ook dramatische gevolgen hebben.

Verkeerslichten staan binnen en buiten de bebouwde kom op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nog nèt door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien.

Politie houdt kliko-gooier aan

Tilburg: Vannacht rond 00:30 uur heeft de politie in de Reitse Hoevenstraat een 57-jarige man uit Tilburg aangehouden voor vernieling van twee autos. De verdachte schopte tegen de auto aan en gooide met klikos.

Een 56 jarige plaatsgenoot bracht zijn vriendin naar haar huis aan de Reitse Hoevenstraat. Toen ze het parkeerterrein op reden, kwam het stel de verdachte tegen. Nadat het stel de auto geparkeerd had in een daarvoor bestemd parkeervak werden ze aangesproken door de verdachte. De verdachte beweerde dat dat parkeervak van hem was. Vervolgens liep hij naar de autos van het stel en begon er tegen aan te trappen. Ook gooide hij verscheidene klikos tegen de voertuigen. Het stel haastte zich naar binnen om de politie te alarmeren, die hem vervolgens aanhielden. Op het bureau wenste hij geen verklaring af te leggen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers