Nederlandse Vereniging van Journalisten

Langs het IJsselmeer,
expositie en nieuw fotoboek van Bert Verhoeff
(20 april 2007)

Fotojournalist Bert Verhoeff volgde voor het fotoboek `Langs het IJsselmeer' het spoor van Jac. P. Thijsse (oprichter van natuurmomenten en schrijver van o.a. de bekende Verkadealbums), van wie in 1914 het boek "Langs de Zuiderzee" verscheen.

De teksten van Thijsse komen samen bij de foto's van Verhoeff die bijna een eeuw later dezelfde weg rond het IJsselmeer fietste en wandelde. En de veel gefietste Zuiderzeeroute van 400 km is op veel plekken nog dezelfde als die Thijsse destijds aflegde.

Ook vaart Verhoeff mee met een van de laatste vissersboten en vele plezierjachten; hij fotografeert het skûtsjesilen en de wind- en kitesurfers. Hij komt in Zuiderzeestadjes, in nieuwe polders en op dijken een strand rond het meer.

Op 22 april gaat in de Waterlandgallery in Broek en Waterland een expositie van start van de foto's die Bert Verhoeff maakte. Tijdens de opening wordt ook het boek "Langs het IJsselmeer" gepresenteerd. Boek en expositie zijn mede ontstaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk. Die werd gedicht op 28 mei 2007 onder het motto `De Zoute Zee werd het Zoete Meer'.
De expositie is tijdens de weekeinden te zien op 21- 22, 28-29 april en in mei op 5-6,12-13,19-20 en 26-27. Zie verder www.ijsselmeerboek.nl

(Klik op de foto voor een groter exemplaar)