Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Valys over naar Connexxion

Sinds 1 april wordt het bovenregionaal vervoer (Valys) weer verzorgd door Connexxion. De afgelopen jaren was Transvision verantwoordelijk voor Valys. Al eerder verzorgde Connexxion het bovenregionaal vervoer onder de naam Traxx.
Ogenschijnlijk verandert er niet zoveel. De Valys-pas en het pasnummer blijven gewoon geldig. Ook het telefoonnummer voor boekingen (0900 9630) en de internetsite (http://www.valys.nl/) blijven hetzelfde.

Connexxion heeft echter, in ieder geval op papier, een aantal extra's in de aanbieding. De belangrijkste nieuwigheden zijn: Een rit naar een uitvaart of huwelijk of een ketenrit (met overstap op OV) krijgen een prioriteitskenmerk. De pashouder kan er dan altijd van verzekerd zijn dat hij op tijd aankomt. U heeft een aankomstgarantie. Boekt u een rit met een aansluiting op bijvoorbeeld de trein, dan garandeert Valys dat u op tijd bent. Gaat het alsnog mis? Connexxion lost het allemaal op.
Het commercieel tarief gaat van EUR 1,25 naar EUR 1,10. Bij gecombineerd reizen met twee andere pashouders wordt het commercieel tarief gehalveerd.
De beste afspraak is dat afwijkingen van het met de pashouder afgesproken tijdstip van het begin van de rit niet meer dan 15 minuten mogen bedragen. Kortom: nooit langer dan 15 minuten wachten.

Tot zover de goede voornemens van Connexxion. Helaas krijgt de VSN nog steeds veel signalen van leden binnen dat de dienstverlening ver onder de maat is. Lange wachttijden en veel te laat aankomen op de plaats van bestemming lijken ook nu meer regel dan uitzondering te zijn. We houden de vinger aan de pols!
23 april 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400