Nederlandse Tafeltennisbond


Geen winnaar, toch kampioen

23-04-2007
Zaterdag vond op Papendal het 4^de sportcongres voor sportbestuurders plaats. Maar liefst 500 bestuurders waren erop af gekomen. Belangrijkste onderdeel van de dag was de bekendmaking van het Sportbestuur van het Jaar. Onder de 8 genomineerden zat Tafeltennisvereniging Argus uit Harkstede. De meesten kennen de club onder haar sponsornaam Tabak Bouwmaterialen.

De genomineerden werden ontvangen als VIP's. Op de voorste rij mochten ze gaan zitten om vervolgens te horen hoe bokser Arnold van der Leyden een prachtige voordracht gaf over de rol van de vereniging in zijn leven. Geanimeerd luisterden we naar zijn interpretatie van VIP: Vertrouwen, Integriteit en Passie. Drie super ingrediënten voor een sporter en voor een bestuurder.

Toen het moment daar was, kregen we een dvd-presentatie te zien van de 8 genomineerden. Peter Hanning en Andrea Loer van ttv Argus vertelden waarom ze waren voorgedragen: Argus organiseerde de Special Olympics voor verstandelijk gehandicapten door samen te werken met o.a. naburige tafeltennisverenigingen en scholen waardoor het toernooi vlot verliep en alleen maar enthousiaste deelnemers kende. Een treffende slotfoto onderstreepte dat laatste beeld, tot vermaak van de mensen in de zaal.

Uit de beelden van de andere genomineerden werd al snel duidelijk dat de concurrentie geducht was en dat het een hele eer is om hier op het podium deel te mogen nemen aan deze verkiezing. Erica Terpstra zei terecht dat alle 8 besturen geweldig waren: kanjers, omdat ze hebben aangetoond iets te durven, te doen, iets uit te dragen.

De drie uiteindelijke prijswinnaars zijn allen grote verenigingen met een verenigingsmanager aan het roer. In dit tijdperk van professionalisering van het kader (en de wens van NOC*NSF om dit voorbeeld te volgen) is dit geen verassing te noemen. Applaus, prijzen en de felicitaties voor de winnaars. U kunt tzt lezen op de site van NOC*NSF: http://www.sport.nl/ wie dat waren en waarom ze gewonnen hebben.

Ttv Argus beleefde een geweldige dag en de schrijver dezes, tevens voordrager van de vereniging, ook. Trots op het feit dat we uit 50 inzendingen gekozen zijn. En dat we niet altijd hoeven te denken dat we een kleine sport zijn. Trots op de mooie, gemeende woorden van Erica Terpstra die de kwaliteit onderstreepte van alle 8 besturen. En trots op het feit dat ze een DVD meegaf aan de staatssecretaris Jet Bussemaker met daarop de beelden van de 8 genomineerden. Tafeltennis zit daar dus bij, ligt dus op het bureau van de staatssecretaris. En reken maar dat tafeltennis er vaker bij gaat zitten; waar dan ook! Verenigingen moeten het doen. En de NTTB moet alert reageren wanneer en waar ze maar kan. Samen moeten we het doen: streven naar kwaliteit.

21 april werd een memorabele dag voor ttv Argus, want zowel Heren 1 als Dames 1 werden ook nog eens kampioen. Daarmee toont de club aan zowel in de breedte als in de top mee te strijden met de besten. Felicitaties aan allen die zich zo voor de tafeltennissport inzetten.

Ingrid Koppelman