Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - 3 auto's beschadigd                           |
Een 18-jarige automobilist uit Apeldoorn heeft zondagmiddag (22/4) schade veroorzaakt aan twee geparkeerde auto's. Ook zijn eigen auto liep hierbij schade op.

De Apeldoorn reed rond 15.00 uur weg over de Chamavenlaan in de richting van de Amsivarilaan. Tijdens het rijden deed hij vervolgens zijn gordel nog om, waardoor hij de macht over het stuur even kwijt raakte. Hierdoor maakte de auto een beweging naar rechts en schaafde langs twee geparkeerde auto's.

|     |Apeldoorn - Vrouw raakt gewond                            |
Een 78-jarige inwoonster uit Apeldoorn is zondagmiddag (22/4) gewond geraakt, nadat ze met haar scootmobiel was omgeslagen. De vrouw had mogelijk een gebroken arm en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur op de kruising Roggestraat/Spijkerstraat. De 78-jarige reed in haar scootmobiel over de Roggestraat richting de kruising. Op de Spijkerstraat reed op dat moment een auto. Vermoedelijk is de vrouw geschrokken van de auto en heeft hierbij abrupt het stuur omgegooid, waardoor het voertuig omsloeg en de vrouw kwam te vallen. Door de val had ze een pijnlijke arm en werd met de ambulance overbracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Gewonden bij aanrijding                       |
Een 80-jarige automobilist uit Apeldoorn en zijn vrouw raakten zondagavond (22/4) rond 18.10 uur gewond na een aanrijding op de kruising Amersfoorsteweg/JC Wilslaan. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 71-jarigeautomobilist uit Rotterdam verleende op de kruising geen voorrang aan de automobilist uit Apeldoorn met een aanrijding als gevolg. De 80-jarige bestuurder uit Apeldoorn en zijn vrouw werden met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Rotterdammer zat in de auto met zijn vrouw en twee kleinkinderen. De kleinkinderen bleven ongedeerd en bestuurder en zijn vrouw konden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden.

|     |Apeldoorn - Man agressief bij aanhouding                  |
Een 32-jarige fietser uit Apeldoorn toonde zich maandagochtend (23/4) agressief naar de politiemensen die hem wilden aanhouden omdat hij niet wilde stoppen nadat hij door het rode licht was gereden. Hij sloeg en schopte de politiemensen toen ze hem met de politieauto op de Stationsstraat de pas afsneden.

Het incident vond omstreeks 10.50 uur plaats op de Stationsstraat. De fietser zelf raakte licht gewond aan zijn hoofd, omdat hij meende nog tussen de politieauto en een gevel aan de Stationsstraat door te kunnen rijden maar botste tegen de muur. Hij werd in het ziekenhuis behandeld en daarna voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man volgt een proces-verbaal vanwege de verkeersovertreding maar ook vanwege mishandeling van en het verzetten tegen de politiemensen.

|     |Beekbergen - motorrijder gewond bij aanrijding            |
Een 53-jarige motorrijder uit Driebergen is maandagmiddag (23/04) bij een aanrijding op de Oude Arnhemseweg gewond geraakt. Hij werd aangereden door een auto.

De motorrijder reed omstreeks 13.00 uur achter zijn echtgenote en beiden reden richting de A 50. Ter hoogte van de Woeste Hoefweg wilde de vrouw linksaf slaan en remde af. Ook haar partner remde af en dit werd te laat opgemerkt door een daar achter rijdende 61-jarige Eefdenaar.

Hij botste tegen de motorrijder die een behoorlijke val maakte. Politie en ambulance rukten uit en in eerste instantie werd ook een traumaheli opgeroepen. Deze werd later afgebeld. De motorrijder liep diverse kneuzingen op en raakte aan zijn gezicht gewond. Hij is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De rijbaan is tijdelijk afgesloten geweest voor de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --