InterfaceFLOR boekt mooie resultaten met 'Mission Zero'

23.04.2007 / 15:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Interfaceflor

Interfaceflor

EcoMetrics(tm)-2006 rapport levert duurzame bewijzen
InterfaceFLOR boekt mooie resultaten met 'Mission Zero'

Uit het EcoMetrics(tm)-2006 rapport van InterfaceFLOR - wereldwijd marktleider in duurzaam tegeltapijt - blijkt dat het goed gaat met 'Mission Zero': de ambitie van het bedrijf om in 2020 volledig duurzaam te kunnen opereren en de ecologische voetafdruk van het bedrijf te minimaliseren. Het rapport toont een significante reductie van de uitstoot van broeikasgassen, afval en energieverbruik. Daarnaast maakt InterfaceFLOR nóg meer gebruik van duurzame energie.

Reductie uitstoot broeikasgassen
Op de jaarlijkse vergadering van het Clinton Global Initiative (CGI) in 2006 beloofde Ray Anderson, de internationale directeur en grondlegger van Interface, Inc., publiekelijk dat zijn bedrijf in 2020 milieuneutraal zal opereren. Met deze belofte zegt hij voor de komende vijftien jaar onder meer een broeikasgasreductie toe van 6,7% per jaar. Het EcoMetricsTM-2006 rapport levert hiervoor onderbouwing aan het CGI, dat deze belofte in lijn ligt met de huidige resultaten vanaf 1995. De uitstoot van broeikasgassen is afgelopen jaar zelfs met 7,7% gedaald. Hiermee is de uitstoot in de laatste tien jaar al met 60% afgenomen. InterfaceFLOR bereikte deze vermindering dankzij een verdere efficiency van het productieproces (37%), het gebruik van duurzame energie (10%) en een gasopslag-project op de Interface-productielocatie in LaGrange, Georgia, USA (13%).

'Gezamenlijk hebben al onze vestigingen het doel om met de 'Misson Zero'-belofte de negatieve milieu-invloeden van ons bedrijf in 2020 weg te werken', vertelt Lindsey Parnell, de Europese directeur van InterfaceFLOR. 'We concentreren ons met InterfaceFLOR op het milieu, op de sociale omgeving én we zorgen voor positieve bedrijfsresultaten. Voor ons was 2006 een goed jaar. We tonen voortdurend vooruitgang in de uitstootreductie van broeikasgassen, terwijl de productie en de verkoop flink zijn gestegen. We zullen blijven werken aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Deels kan dit door het compenseren van onze CO2 uitstoot, maar liever realiseren we een daadwerkelijke reductie door procesverbeteringen en efficienter gebruik van energie in de productielocaties.'

Energiegebruik 45% gedaald
Een ander belangrijke stap in InterfaceFLOR's 'Mission Zero' is de vermindering van het wereldwijde energiegebruik naar een absoluut minimum mét behoud van productiestijging en omzet. Ook deze uitdaging was afgelopen jaar succesvol: het internationale energiegebruik van het bedrijf is met 45% verminderd, terwijl de productie is gestegen.

Tegelijkertijd maakt InterfaceFLOR ook vorderingen wat betreft de toezegging om in 2020 honderd procent gebruik te maken van duurzame energie. Wereldwijd kwam in 2006 16% van het energiegebruik uit duurzame energie. In Nederland draait de productie in Scherpenzeel volledig op duurzame electriciteit, net als op zeven andere locaties in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Ook maken we gebruik van andere duurzame energiebronnen, zoals in Scherpenzeel zonnepanelen op de gebouwen.

Herbruikbare materialen
Als onderdeel van Mission Zero investeert InterfaceFLOR in een lange termijn oplossing voor duurzame grondstoffen: grondstoffen die milieuvriendelijk zijn doordat ze herbruikbaar zijn of biologisch afbreekbaar. In de afgelopen tien jaar is de hoeveelheid gerecyclede en organische materialen gestegen van 0,5% in 1996 tot 20% in 2006.

'Binnen ons bedrijf hebben we een cultuur gecreëerd van betrokkenheid', zegt Lindsey Parnell. 'Dat merken we aan de continue aandacht van medewerkers voor duurzaamheid. Iedereen denkt mee en medewerkers vanuit alle hoeken van het bedrijf dragen oplossingen aan. Naar buiten toe blijven we de roep om onmiddellijke actie ondersteunen. De wereld staat voor zeer grote uitdagingen. De opwarming van de aarde staat hierbij op nummer één. Door onze verbintenis met maatschappelijke organisaties zoals Forum for the Future, Climate Care (via CoolCarpet), Social Venture Network en MVO Nederland kunnen we samenwerken met gelijkgestemde bedrijven en organisaties. Hierdoor kunnen we samen het bewustzijn omtrent duurzaamheid vergroten en anderen stimuleren de juiste acties tijdig te ondernemen.'

Over InterfaceFLOR
Interface, Inc. (NASDAQ: IFSIA) is wereldleider in de productie van duurzame tegeltapijt en biedt haar klanten de mogelijkheid om te kiezen voor klimaatneutrale vloerbedekking binnen het concept Cool Carpet(r).

Interface, Inc. is betrokken bij de internationale 'Global Roundtable on Climate Change', de 'Chicago Climate Exchange' en het 'California Climate Action Registry'. In Europa heeft InterfaceFLOR fabrieken in Craigavon (Noord-Ierland) Halifax (United Kingdom) en Scherpenzeel (Nederland). Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in de meeste grote steden. Tapijttegels voor de thuismarkt zijn verkrijgbaar onder de merknaam 'Heuga Home Flooring'.

InterfaceFLOR wil een voorbeeld zijn op het gebied van Duurzaam Ondernemen, ook wel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd. In plaats van het gebruikelijke productieproces dat grondstoffen gebruikt, verwerkt en weggooit, wil het bedrijf naar een natuurlijk of cyclisch proces van omgaan met grondstoffen en hulpstoffen. Het aanmoedigen van bedrijven om dit milieuvriendelijker beleid en de daarbij behorende processen te volgen, is een kernonderdeel van de missie.


Noot voor de redactie (