Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 23 april

BREDA, 23 april 2007

Automobilisten onder invloed aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagavond rond 21.00 uur aangehouden wegen rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Dat gebeurde aan de Egelantier. De politie kreeg een melding van een oplettende burger die zag dat de man vreemd gedrag vertoonde. Zo wilde de automobilist de parkeergarage van een appartementencomplex in- en uitrijden en trapte hij tegen zijn eigen auto. Een bloedproef moet uitsluitsel geven over de mate waarin de man onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto werd in beslaggenomen. Na verhoor is hij heengezonden.

BREDA: Een 32-jarige Eindhovenaar is maandagmorgen rond 00.40 uur aangehouden bij een controle op de Ettensebaan. Hij blies 780 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De kritische grens daarvoor is 570 ug/l. Na verhoor is de man naar huis gestuurd; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Op de Nieuwe Haagdijk is maandagmorgen rond 01.30 uur een 33-jarige Bredase automobilist aangehouden. Agenten zagen de man op de Lunetstraat nogal slingeren en besloten hem achterna te rijden. De Bredanaar blies maar liefst 1165 ug/l, ruim 5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd. De auto waarin de man reed, bleek bovendien niet verzekerd. Voor beide feiten kan de Bredanaar, die na verhoor is heengezonden, een proces-verbaal tegemoet zien.

Twee elfjarige jongens aangehouden na mishandeling

BREDA: Twee jongens van elf jaar uit Breda zijn zondagmiddag rond 17.45 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 13-jarige stadgenoot. Het slachtoffer belde de politie nadat hij van het tweetal enkele klappen had gehad op een speelplaats aan het Kijsveld. De twee verdachten bekenden de mishandeling, maar gaven aan dat ze door het slachtoffer zijn uitgescholden en onheus bejegend. Na verhoor werden ze aan hun ouders overgedragen. In overleg met Justitie wordt bekeken wat er verder met hen moet gebeuren.

Ruzie tussen spelende kinderen draait uit op mishandeling volwassene

ETTEN-LEUR: Een 39-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagavond rond 19.30 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 47-jarige plaatsgenote. De kinderen van de vrouw kregen in een speeltuintje in de wijk Banakker ruzie met de kinderen van de verdachte. Daarbij vielen over en weer klappen. Even later kwam de verdachte aan de deur bij de vrouw om verhaal te halen en sloeg haar naar haar eigen zeggen tweemaal. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 39-jarige man stelt de vrouw alleen geduwd te hebben en heeft aangifte gedaan van mishandeling van zijn kinderen door de kinderen van de vrouw. De politie onderzoekt de zaak.

Lastige treinreiziger aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 07.45 uur op het NS-station een 40-jarige Utrechter aangehouden. De man zat in de trein, maar had geen geldig vervoersbewijs. Ook kon hij de controleurs geen identiteitsbewijs overleggen. Toen de Utrechetr ook nog eens agressief werd en niet wilde meewerken, schakelde het NS-personeel de politie in. Die nam de man mee naar het bureau. De man vond het ook nodig een agent te beledigen.

Inwoner van Oudenbosch aangehouden na mishandeling passant

PRINSENBEEK: Een 22-jarige man uit Oudenbosch is maandagmorgen kort na 09.00 uur aangehouden aan de Beeksestraat. Hij was in een ruzie verwikkeld met zijn vriendin toen een passant, een 39-jarige inwoner van Prinsenbeek, tussenbeide kwam. Daarbij kreeg hij een stevige vuistslag in het gezicht. Daarna liep de verdachte weg, maar kon door een andere getuige worden aangehouden. Het slachtoffer hield een bloedneus en een dik oog over aan de mishandeling. Hij heeft aangifte gedaan.

Opnieuw twee straatroven in centrum Breda

BREDA: Een tegenvaller voor de politie in Breda die al weken met man en macht werkt aan het terugdringen van een fors aantal straatroven in het centrum in de afgelopen maanden. Vrijdag, juist op de dag dat we konden melden dat er diverse verdachten zijn aangehouden en er nauwelijks meer aangiften zijn bijgekomen, werden twee nieuwe straatroven gepleegd.

Een 22-jarige Bredanaar fietste rond 14.00 uur over de Veemarktstraat toen een onbekende man hem achterop fietste. De Bredanaar was aan het sms-en en de man trok, zonder iets te zeggen, het mobieltje uit de handen. Enkele uren later, rond 16.30 uur, werd een 23-jarige vrouw uit Nijmegen slachtoffer van straatroof. Ze liep over de Molenstraat toen een achteropkomende fietser haar mobieltje uit haar handen trok. De politie bekijkt of beide straatroven te herleiden zijn op een en dezelfde dader. Intussen gaat het onderzoek naar de andere incidenten onverminderd door. Er surveilleren extra agenten in het centrum en er worden flyers uitgedeeld op drukke locaties in het centrum met tips hoe het risico op straatroof beperkt kan worden.

Auteur: Andre van den Hul