Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 april 2007

Stadsdeel De Baarsjes: clubcard voor buurtcentrum

Stadsdeel De Baarsjes komt als eerste stadsdeel in Amsterdam met een geavanceerd toegangssysteem voor een buurtcentrum. Club Rainbow (Van Speijkstraat) bijt de spits af en is, net zoals grote Amsterdamse discotheken als The Ministry en Jantjes Verjaardag, vanaf vandaag alleen nog toegankelijk met een persoonlijke clubcard.

Op korte termijn wil portefeuillehouder Arco Verburg de clubcard ook introduceren bij buurtcentrum De Zuidpool.

Het stadsdeel wil zijn subsidiegelden effectiever inzetten. Gegevens uit het toegangssysteem helpen daarbij. Bijvoorbeeld door te registreren welke activiteiten kunnen rekenen op welke en hoeveel bezoekers. Zo kunnen stadsdeel en gesubsidieerde instelling snel bijsturen als vraag en aanbod onvoldoende op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast vindt De Baarsjes het belangrijk dat Club Rainbow een prettige en veilige plek blijft om te ontspannen. Een belangrijk voordeel van het toegangssysteem is dat het bezoekers uit de anonimiteit haalt. Bij binnenkomst toont een kaartlezer een foto en de leeftijd van de kaarthouder. Op deze manier kunnen medewerkers precies zien wie er 'binnen' is en kunnen zij in lijn met het al bestaande orde- en sanctiebeleid ongewenste bezoekers de toegang weigeren.

De clubcard levert bezitters ook nog eens extra korting op bij een aantal winkels.

De Clubcard kost vijf euro. Kinderen onder de twaalf jaar hoeven nog geen clubcard aan te schaffen, zij krijgen een gratis lidmaatschap. Het stadsdeel gaat voor het toegangssysteem in zee met Gam-System.