Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 23 januari 2007

Geleen / Beek: Koper en aluminium gestolen (2007057197 en 2007057711)

Afgelopen weekend hebben metaaldieven toegeslagen in Geleen en Beek. Op vrijdag werd vanaf het terrein van een bedrijf aan de Heiweg in Geleen circa 300 meter elektrische kabel gestolen. Een dag later werd uit de loods van een bedrijf aan de Polychemstraat in Beek een groot aantal aluminiumplaten gestolen met een geschatte waarde van circa E 11.000,00. Tevens namen de dieven een aanhangwagen mee. De politie onderzoekt beide diefstallen.

Heerlen: Vrachtwagen met trekker gestolen (2007057593)

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een vrachtwagencombinatie bestaande uit een trekker en een oplegger gestolen van de Unolaan in Heerlen. De oplegger bleek geladen te zijn met 15 ton plaatstaal. De chauffeur van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit Breukelen, verbleef op het moment van de diefstal in een woning aan de Unolaan. Volgens de chauffeur moet de diefstal hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 23:00 uur en zondag 09:30 uur.

Kerkrade: Twee jongens aangehouden voor brandstichting (2007057862)

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 16-jarige jongens uit Eygelshoven en Heerlen aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichting in de Kanariestraat in Kerkrade. Getuigen hadden de twee jongens gezien op het moment dat één van hen enkele coniferen in brand stak. Kort nadat de gealarmeerde politie ter plekke arriveerde, konden de beide jongens in de kraag worden gevat. Eén van de twee bekende de brandstichting; de tweede jongen zou alleen maar hebben toegekeken.

Schinnen: Stand van zaken geweldpleging tijdens toerversie

Zondagmiddag zijn de twee verdachten van de mishandeling tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race in Schinnen in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van Justitie zal de zaak beoordelen. Eén van de slachtoffers, een 42-jarige man, kon dezelfde dag nog naar huis. Het andere slachtoffer, een 46-jarige vrouw, werd de dag erna uit het ziekenhuis ontslagen. Zij staat nog steeds onder medisch toezicht.

Hoensbroek: Getuigenoproep vermoedelijke steekpartij

De politie is op zoek naar getuigen van een (vermoedelijke) steekpartij die op donderdag 19 april rond 21:00 uur zou hebben plaatsgevonden. Dit zou gebeurd zijn aan de achterkant van de Edah in Hoensbroek aan het Gebrookerplein. Hierbij zou een 50-jarige man uit Hoensbroek in zijn zij gestoken zijn, toen hij uit de Edah kwam. Getuigen kunnen zich melden op 0900- 8844 (lokaal tarief).

Berg en Terblijt: Motorrijder breekt arm en been bij aanrijding

Een 49-jarige man uit Hoensbroek is vanmorgen gewond geraakt tijdens een inhaalmanoeuvre op de rijksweg tussen Berg en Terblijt en Maastricht. De man was bezig enkele auto's in te halen toen de voorste auto van de reeks auto's naar links afsloeg. Daarbij werd de motor van de man geraakt, waardoor de motorrijder van zijn motor viel en met zijn rechterarm en rechterbeen tegen een lantaarnpaal belandde. Hij werd met beide ledematen gebroken per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht vervoerd. De rijksweg werd voor enige tijd voor alle verkeer afgesloten ten behoeve van het technisch onderzoek van de politie.


___________

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --