Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoogland, 23 april 2007

100 Molenfietsroutes t.g.v. Jaar van de Molen 2007

Fietswebsite werkt steeds meer samen met andere organisaties

In het kader van het Jaar van de Molen presenteert de website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) 100 Molenfietsroutes op haar site. Het betreft volledig beschreven routes, die direct met een routebeschrijving van internet kunnen worden gefietst.

Per provincie minimaal 2 routes
Aanleiding voor deze speciale routes is het Jaar van de Molen, dat dit jaar in Nederland wordt gevierd. Dit ter herdenking van de eerste poldermolen, die in 1407 werd gebouwd. De 100 Molenfietsroutes in Nederland en België.doen minimaal één, maar vaak meerdere molens aan. De fietsroutes zijn geordend per provincie en alfabetisch op titel. Alle provincies zijn met minimaal twee routes vertegenwoordigd. In Nederland spant de provincie Zuid-Holland de kroon met 21 routes gevolgd door Gelderland met 16 routes. Daarna volgen Overijssel en Noord-Holland met elk 7 routes.

2.600 routes
Fietsen Eén Twee Drie heeft recent het aantal van 2.600 gepubliceerde routes overschreden. In toenemende mate werkt de fietswebsite samen met andere organisaties. De samenwerking met GPS-Tracks leidde onlangs tot de publicatie van de duizendste GPS-fietsroute. Recent werd de Fietswebwinkel (www.fietswebwinkel.nl) geïntroduceerd als resultaat van een samenwerking met de bekende Fietsvakantiewinkel. Met de 'Eemlijn' worden 13 fietsroutes naar de aanlegsteigers van deze fietsboot over de Eem - die vorige week weer begonnen is met varen - gepubliceerd.

Kaart, luchtfoto en virtueel fietsen
Sinds kort werkt Fietsen Eén Twee Drie samen met Trip Tracker. Deze nieuwe website biedt de - gratis - mogelijkheid om fietsroute(s) vast te leggen in een kaart/plattegrond (Google-Maps) en in een luchtfoto (Google-Earth). Ze kunnen afzonderlijk en gecombineerd bekeken worden. Verder worden meerdere foto's van een route toegevoegd. Speciale bijzonderheid is tenslotte, dat men de fietsroute ook virtueel helemaal op internet kan fietsen!

Daar moet ik zijn!
Vorige week is tenslotte een samenwerking tot stand gekomen met de website www.daarmoetikzijn.nl van Alterra, hét kennisinstituut voor de groene ruimte in Wageningen. Op deze website kan men kiezen, aan welke omgeving in Nederland men de voorkeur geeft om een fietstocht te maken. In drie stappen weet de fietser, waar Nederland voor hem/haar het aantrekkelijkst is. Kiest men vervolgens (met de shift-toets) een plek op de kaart, dan wordt men direct doorverwezen naar de plaatsnamenindex van Fietsen Een Twee Drie voor een fietsroute. Inmiddels kan men kiezen uit 1.331 plaatsen, waarvoor Fietsen Eén Twee Drie een fietsroute beschikbaar heeft.

Links

* Molenfietsroutes

* Overzicht van alle fietsroutes


---

Nadere informatie (