Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 23 april 2007

Nieuwe voorzitter voor uitvinders

Hans Kamphuis (1953) is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU). De NOVU is de beroepsorganisatie van zo'n 1000 uitvinders, productontwikkelaars en onderzoekers in Nederland en ondersteunt haar leden vanuit een onafhankelijke positie bij het marktgereed maken van hun uitvindingen. Kamphuis is de opvolger van Wim Stenfert Kroese, die de afgelopen vier jaar bestuursvoorzitter was.

Hans Kamphuis is senior adviseur bij het Adviesbureau Winkelman en Van Hessen in Den Haag waar hij zich voornamelijk bezighoudt met kennisvalorisatie, innovatiestimulering en cultureel ondernemerschap. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk in de design industrie, onderwijs, de cultuursector en kennisinstellingen.

Tevens is hij directeur van het designbusiness netwerk DEB, gevestigd in de Caballerofabriek in Den Haag. Het DEB is een ontmoetingsplaats voor ondernemers en ontwerpers met als doel het genereren van nieuwe producten.

Kamphuis grootste uitdaging als nieuwe voorzitter is om te zorgen dat uitvinders meer toegang krijgen tot bedrijven door brainstorms, prijsvragen en wedstrijden. Hij ziet interessante mogelijkheden in partnerships met bedrijven, overheden en brancheverenigingen. Het NOVU lidmaatschap staat open voor een ieder die zich betrokken voelt bij innovatie en vindingen.

Gevraagd naar zijn eigen belangrijkste 'uitvindingen' noemt Kamphuis het uitvinderscentrum ID-NL, het tijdschrift ITEMS, ioN (Industrieel ontwerpen Nederland) en het DEB. Vanuit dit laatste ontwikkelt Kamphuis weer nieuwe initiatieven zoals Designlink en het Design Incubator Fonds.


- Einde bericht -

Nadere informatie:

Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU), de heer Wouter Pijzel, directeur, email: wpijzel@novu.nl, telefoon: 0294 - 23 28 62, website: www.novu.nl