Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Masters in Financial Planning zetten eerste stap naar internationale certificering

RMFP associate van Financial Planning Standard Board

Amsterdam, 23 april 2007

Het 'Register Masters in Financial Planning' (RMFP) uit Nederland heeft de Associate-status ontvangen tijdens een internationale bijeenkomst in Parijs van de Financial Planning Standard Board (FPSB). Deze toekenning is een eerste stap in de richting van internationale certificering, welke verder reikt dan de eisen die in de Wet Financieel Toezicht gesteld worden. De FPSB is de organisatie die wereldwijd de certificering CFP® (Certified Financial Planner) toekent. Deze certificering is gebaseerd op een standaard om op basis van kennis, vaardigheden en ethiek advies te leveren en wordt internationaal erkend en gerespecteerd. De Stichting Register Masters in Financial Planning is verheugd met de waardering die het van FPSB heeft ontvangen.

Tijdens de bijeenkomst in Parijs heeft RMFP haar businessplan mogen presenteren aan het bestuur van FPSB. Het bestuur heeft unaniem besloten de Associate-status aan RMFP toe te kennen. RMFP zal de komende twee jaar haar plannen implementeren in de werkwijze van haar geregistreerden. Hiermee is een procedure in werking gezet die zal leiden tot een volwaardig lidmaatschap (Affiliate). Na goedkeuring van de FPSB kan de Stichting RMFP voor Nederland als accreditatie-instelling voor de CFP® certificering optreden ten behoeve van haar geregistreerden. Dat wil zeggen dat financieel adviseurs die toe willen treden tot het register CFP® moeten beschikken over een zeer breed kennisniveau en zich moeten onderwerpen aan een eigen interne gedragscode. Daarnaast zal door middel van permanente educatie het kennisniveau worden gewaarborgd. Zowel de eisen die gesteld worden aan het kennisniveau als de strekking van de gedragscode reiken verder dan de voorwaarden welke nu in de Wet Financieel Toezicht (Wft) gesteld worden. Hierdoor is het voor toekomstige Certified Financial Planners mogelijk zich te onderscheiden en vormt het voor de financiële consument een waarborg verzekerd te zijn van degelijke financiële advisering.

Sinds 2003 houdt de Stichting Register Masters in Financial Planning een register aan waarin zijn opgenomen financieel adviseurs met een afgeronde academische opleiding op het gebied van financial planning en gerechtigd tot het dragen van de persoonlijke titel Master in Financial Planning (MFP). Geregistreerde Masters zijn hierbij gehouden zich te voegen naar de door de Stichting geformuleerde gedragsregels en het volgen van een programma voor Permanente Educatie, terwijl relevante werkervaring ook een belangrijke voorwaarde voor registratie is. Het verkrijgen van de Associate-status van FPBS is voor RMFP een belangrijke stap in de verdere verfijning van de standaarden voor financiële dienstverlening.

Meer informatie over RMFP is te vinden op www.registermfp.nl.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht