Persberichten 23/04 middag

Regio, 23-04-2007

Hillegom Doorrijden na aanrijding Een 20 jarige Hoofddorpse heeft bij de politie aangifte gedaan. Zij reed op maandag 23 april, rond 00.25 uur over het fietspad van de Leidsestraat richting Lisse. Ter hoogte van de McDonalds werd zij ingehaald door een scooter. De scooter raakt haar stuur waardoor zij haar evenwicht verloor en ten val kwam. De arm van de vrouw zit in het gips. De scooter is zonder zich te bekommeren om de fietsster en zonder de identiteit kenbaar te maken na de aanrijding doorgereden. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder van de scooter.

Leiden Inbraak in snackbar De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een snackbar aan het Prins Hendrikplein. Op zaterdag, rond 02.45 uur, kreeg de politie de melding van een alerte getuige dat hij twee mannen in de snackbar zag staan en hen er vervolgens op een scooter vandoor zag gaan. De politie ging direct ter plaatse en zocht eerst de omgeving af naar de twee mannen op de scooter. De twee werden op de Willem de Zwijgerlaan aangetroffen, waarna er een achtervolging volgde. De bijrijder gooide op een gegeven moment zijn helm naar de politieauto. Gelukkig kon de politieman uitwijken. Uiteindelijk wisten de mannen weg te komen door tegen het verkeer in te rijden en een pad met paaltjes op te rijden. In een slootje in de buurt van het Mauritspark werd later de scooter aangetroffen. Met een hond werd getracht het spoor van de verdachten nog te volgen. Dit heeft echter geen resultaat opgeleverd. De scooter en de helm worden door de politie bij het onderzoek naar de verdachten gebruikt. Bij de snackbar aangekomen bleek de ruit vernield te zijn. De eigenaar heeft aangifte gedaan van inbraak. Het is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.

Noordwijk 61 jarige Noordwijkse gewond Een 61 jarige fietsster uit Noordwijk is op maandagochtend 23 april gewond geraakt bij een aanrijding met een motorfiets. De bestuurder van de motorfietser, een 40 jarige man uit Purmerend, stak de Van Berckelweg over, komende uit de richting van de Provincialeweg N206. Hij wilde de Schiestraat inrijden, maar schampte daarbij het achterwiel van de fietsster uit Noordwijk die op het kruisende fietspad reed. De Noordwijkse kwam ten val en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Auto terug na inbraak De auto die gestolen was na een inbraak in een woning aan de Marketentster is teruggevonden. De auto werd elders in Alphen aan den Rijn aangetroffen. Inmiddels heeft de technische recherche de auto onderzocht en is de auto weer terug naar de eigenaar.

--- origineel bericht --- In de avond van zondag 22 of de nacht van maandag 23 april is ingebroken in een woning aan de Marketentster. Men wist de woning binnen te komen via de niet afgesloten achterdeur. Nadat de begane grond was doorzocht werden onder andere een portemonnee en de auto van de bewoners gestolen. De auto staat inmiddels gesignaleerd.

Haastrecht Snelheidscontrole N228 De politie heeft donderdag 19 april tussen 15.10 en 21.00 uur met de radarwagen gecontroleerd op snelheid op de Provincialeweg N228, binnen de bebouwde kom. 570 overtreders reden harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/uur. Diezelfde ochtend en middag had de politie al geconstateerd dat 297 bestuurders te hard reden op deze locatie. De controle werd wegens dit grote aantal voortgezet tot de avond. Het totaal aantal overtreders was uiteindelijk 867.

Nieuwkoop Aanhouding van botendief De politie heeft op zaterdag 21 april, rond 22.00 uur, een 15 jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van het stelen van een rubberen boot vanaf de kade aan het Zuideinde. De eigenaar van de boot zag dat de boot gestolen werd en belde de politie. De politie is direct ter plaatse gegaan. Op basis van de verhalen van de getuigen kon de politie de verdachte naar de kant halen die inmiddels op de Nieuwkoopse plassen vaarde. De verdachte kwam naar de kant en gaf toe de boot te hebben weg genomen, waarop hij werd aangehouden. De boot is inmiddels weer terug bij de eigenaar. De verdachte is aangehouden en gehoord op het bureau. Zij ouders zijn in kennis gesteld.

Schoonhoven Tweede verdachte aangehouden De politie heeft een tweede verdachte op verdenking van geweld tegen een portier aangehouden. Tegen zowel de 19 jarige jongen uit Schoonhoven als tegen de tweede verdachte, een 18 jarige jongen uit Schoonhoven, wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- origineel bericht --- De politie heeft zondag 22 april rond 04.00 uur een 19 jarige jongen uit Schoonhoven aangehouden. De jongen bedreigde met nog een jongen de eigenaar van een uitgaansgelegenheid aan de Opweg. Dit gebeurde nadat hen duidelijk was gemaakt dat zij vanwege eerdere incidenten enige tijd geen toegang hadden. Naast de verbale bedreigingen gooiden ze ook met bierflesjes en stenen naar de eigenaar en een portier maar konden ook andere bezoekers raken. Nadat duidelijk was dat de politie onderweg was, renden beiden weg. De politie wist de verdachte aan te houden. Hij is na zijn verhoor in de loop van de zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de tweede verdachte nog voort

--- einde berichten ---