Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/04)

OOSTERHOUT NB, 23 april 2007

Zeven arrestaties bij voetbalwedstrijd RKC - Willem II

WAALWIJK: Naar aanleiding van wanordelijkheden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk tegen Willem II arresteerde de politie vijf personen. Drie verdachten werden opgepakt nadat vanuit een grote groep RKC-aanhangers stenen werden gegooid naar een bus met Willem II supporters. De arrestanten zijn gearresteerd op de Ambrosiusweg: · Een 19-jarige man uit Sprang-Capelle
· Een 20-jarige man uit Drunen
· Een 18-jarige man uit Waalwijk
De twee andere verdachten (20- en 21-jarige Waalwijkers) maakten ook deel uit van de stenengooiende groep en konden zich niet legitimeren toen hij daarom gevraagd werd. Het vijftal miste de wedstrijd en bracht de speeltijd door in een politiecel. Na afloop van de wedstrijd zijn ze verhoord en is er proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Van twee verdachten nam de politie de clubkaart in beslag.
Toen de wedstrijd was afgelopen arresteerde de politie een 28-jarige Waalwijk vanwege belediging. De man kreeg proces-verbaal vanwege het opsteken van zijn middelvinger en provocerend gedrag. Een 20-jarige Utrechter lokte zijn arrestatie uit toen hij een steen wilde gooien naar een vertrekkende Willem-II-bus. Ook hij zag in het politiebureau proces-verbaal tegen zich opmaken.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

WOUDRICHEM: Een dronken automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt toen hij zondag 22 april dronken in zijn auto door Woudrichem reed. De man werd rond 18.00 uur betrapt op de Almkerkseweg. Na zijn arrestatie onderging de 47-jarige inwoner van Uitwijk een ademanalyse in het politiebureau. Dat leverde een uitslag van 715 ug/l op en was voor de agenten reden om het rijbewijs in te vorderen. Bij een alcoholgehalte hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen hierover een definitieve beslissing neemt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden. Verder kreeg de man proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van acht uren.

Beschonken bestuurder maakt brokken

RAAMSDONKSVEER: Een 27-jarige Verenaar kreeg proces-verbaal voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed. Hij pleegde het misdrijf op zondagavond 22 april om 19.25 uur toen hij geen voorrang verleende aan een andere automobilist.
De aanrijding gebeurde om 19.25 uur op de T-kruising van de Keizersdijk en Het Spant. Het verkeer dat over de Keizersdijk reed moet daar voorrang verlenen aan het verkeer dat vanaf Het Spant de Keizersdijk opdraait. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, wel raakte beide betrokken autos beschadigd. Bij de afhandeling stelden de agenten vast dat de veroorzaker onder invloed van alcohol was. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 325 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uren opgelegd.

Fietser onder invloed van alcohol raakt betrokken bij aanrijding

WASPIK: De politie werd zondagavond 22 april om 18.30 uur geroepen bij een verkeersongeval op t Vaartje in Waspik. Ter plekke bleek dat een fietser was aangereden door een taxi. De 72-jarige fietser reed op de Kerkvaartsestraat richting 't Vaartje. Een kerende taxichauffeur (48-jarige Waalwijker) zag de fietser over het hoofd en reed hem aan op de kruising van t Vaartje met de Kerkvaartsestraat. Ambulancepersoneel constateerde een hoofdwond en schaafwonden bij de fietser. De man hoefde niet in de ziekenauto mee naar het ziekenhuis. Wel moest hij zelf naar het ziekenhuis gaan om zijn wonden medisch laten behandelen. De agenten stelden vast dat de fietser onder invloed van alcohol verkeerde. Om die reden heeft een GGD-arts een bloedproef afgenomen van de man.
Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte alcoholpromillage. Het is namelijk wettelijk ook verboden om een fiets te besturen onder invloed van alcohol. Het bewuste wetsartikel spreekt over het onder invloed besturen van een voertuig en ook een fiets valt ook onder het begrip voertuig.

Inbraken in tankstations

RAAMSDONKSVEER: Tussen zondagavond 22 april op maandagochtend 23 april is er ingebroken in een benzinestation aan de Kerklaan. Bij de inbraak werd een geldbedrag in muntgeld buitgemaakt. De inbreker kwam binnen door een achterdeur open te breken. De technische recherche is ter plaatse geweest om achter gebleven dadersporen veilig te stellen.

TERHEIJDEN: Ook in Terheijden hadden inbrekers het op een benzinestation gemunt.
In hetzelfde tijdsbestek als bij de pomp in Raamsdonksveer probeerden inbrekers binnen te komen bij een tankstation aan de Zeggelaan. Ze probeerden door een gat in het dak te maken bij de buit gekomen. Zover kwam het niet. Het bleef hier bij een poging. Ook hier stelde de technische recherche achter gebleven sporen veilig.

Auteur: Jeroen Steenmeijer