Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 099

datum: 23 april 2007

Schone wijk! Fleurig balkon.

Schoonmaakactie in De Horsten in Liendert succes

Op zaterdag 21 april hebben vele bewoners in Liendert meegewerkt aan een schonere wijk. De bewoners van de Arendshorst, Havikshorst, Valkenhorst, Sperwerhorst, Fazantenstraat en van de Liendertseweg op nummers 324 - 386 konden op die dag hun grofvuil aanbieden. De actie was een groot succes. Maar liefst 350 huishoudens hebben meegedaan. De schoonmaakactie vond plaats in het kader van Amersfoort Vernieuwt!

Eerder gaven bewoners van de wijk aan meer aandacht te willen voor het vuil in de wijk, de frequentie waarin vuil opgehaald wordt en er schoongemaakt wordt. Met de voorjaarsschoonmaak is een eerste verbetering daarvan zichtbaar, die bewoners zelf hebben aangegeven. In de loop van het jaar kunnen ook bewoners in andere delen van de wijk zo'n actie verwachten.

Vuilniswagens reden heen en weer om het grofvuil van de mensen weg te brengen. Om de bewoners te bedanken voor een schonere wijk konden zij zelf een bloembak (geleverd door tuincentrum Flowerdream) met bloemen vullen. Mensen van het wijkserviceteam hebben de bewoners geholpen met het ophalen van grofvuil en het ophangen van de bloembakken aan de balkons. De ochtend is ook ondersteund door leerlingen van praktijkonderwijs Accent en van De Baander. Zij verzorgden de lunch en hielpen met het vullen van de bloembakken. Daarbij sneed het mes aan twee kanten; er was contact tussen de bewoners en de leerlingen, en de leerlingen hebben werkervaring opgedaan.

De actie was een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Amersfoort, De Alliantie Eemvallei, de SWA, de Ravellijn en Accent praktijkonderwijs.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon: 033 469 47 82, e-mail: mr.visser@amersfoort.nl.


---- --