Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 23 april

BERGEN OP ZOOM, 23 april 2007

Ontmantelde kwekerij aangetroffen in flatwoning

BERGEN OP ZOOM: De politie trof op maandagochtend een hennepkwekerij aan aan de Groeshof. Een bewoner van het appartementencomplex had een voordeur open zien staan. Deze bleek te zijn opengebroken. In de woning waren alle toebehoren voor een hennepkwekerij aanwezig. De hennepplanten zelf ontbraken. Een medewerker van het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van energiediefstal. De firma Kusters, partner van de politie in het ruimen van hennepkwekerijen, heeft de kwekerij ontmanteld.
De politie zal de huurder van de woning later horen.

Winkeldief aangehouden na bedreiging beveiligingsmedewerker

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagmiddag melding dat een beveiligingsbeambte in de Roselaar was bedreigd met een steekwapen. De beveiliger zag hoe een man winkelwaar in zijn jas verstopte. Toen hij de man confronteerde zette hij de goederen terug in het rek. Hierop is de dief aangehouden. Hij verzette zich. Tijdens een strubbeling pakte de man een klein formaat steekwapen. Hij bedreigde de
beveiligingsmedewerker zowel verbaal als met het wapen en maakte stekende bewegingen naar de man. Hierna ging hij ervandoor. De politie kon na de melding de man aanhouden in de Eindstraat. Hij is verhoord en in verzekering gesteld. Van de beveiligingsbeambte is aangifte opgenomen.

Bestuurder onder invloed aangehouden na ongeval

MOERDIJK: De politie hield op maandag om 02.40 uur een 20-jarige man uit Dirksland aan. De man reed over de A59 in de richting van Moerdijk, toen hij in slaap viel, zo verklaarde de man. Hij botste hierdoor tegen de vangrail en kwam ondersteboven op de weg tot stilstand. Omdat de verlichting van de auto op dat moment niet meer brandde, zag een29-jarige vrouw uit Oud-Beijerland de auto niet midden op de weg liggen. Er ontstond een aanrijding. De bestuurders bleven beiden ongedeerd. Beide autos raakten bij de aanrijding flink beschadigd. Uit een blaastest bleek dat de 20-jarige man gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Na het ongeval ontstond een gevaarlijke situatie op de weg, omdat de auto midden op de weg lag en deze weg niet verlicht is. De KLPD kwam ter plaatse om assistentie te verlenen bij het in goede banen leiden van het verkeer. De politie heeft Rijkswaterstaat ingelicht over de schade aan de vangrail.

Politie houdt man aan voor stalking

ZEVENBERGEN: De politie hield op maandagochtend een 46-jarige man uit Zevenbergen aan. De man zou vanaf medio januari zijn ex-vriendin en haar familie hebben belaagd. De 46-jarige vrouw en onder andere haar bejaarde ouders, allen inwoners van Zevenbergen, werden stelselmatig door de man lastig gevallen. Hij deed dit door onder andere sms-berichten en het bekladden van de woning van de betrokkenen. Tegen de verdachte zijn meerdere aangiften gedaan van onder andere belaging, smaad, bedreiging, belediging en vernieling danwel baldadigheid. De politie hield de man aan in zijn woning in Steenbergen. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Over stalking
Er is sprake van stalking wanneer iemand frequent en doelbewust wordt lastiggevallen, met de bedoeling die persoon ergens toe te dwingen of bang te maken. De Nederlandse term voor stalking is belaging. Het kan relatief onschuldig beginnen, maar wanneer de belaging extremere vormen aanneemt, kan dat het leven van slachtoffers beheersen. De politie adviseert niet te lang te wachten met het melden van de belagingen.
Tevens is het raadzaam om goed bij te houden waar, wanneer en hoe de belaging plaats vindt en daarvan de politie op de hoogte te houden. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe groter de kans dat de stalker kan worden aangepakt.
Er zijn civielrechtelijke mogelijkheden voor een slachtoffer, zoals een straatverbod voor de belager. De politie kan ook een strafrechtelijk onderzoek doen. Een eerste stap daartoe is het opnemen van een aangifte. Zij kan ook een zogeheten normstellend gesprek met de stalker aangaan, waarin deze duidelijk wordt gemaakt dat zijn gedrag niet kan. De praktijk leert dat meer dan de helft van de stalkers na zon gesprek besluit te stoppen met het gedrag.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Een 44-jarige vrouw en haar 17-jarige zoon uit Bergen op Zoom reden op zaterdagmiddag 21 april over de Antwerpsestraatweg richting de Erasmuslaan. De twee zaten op een scooter. Er kwam een auto naast hen rijden. De bestuurder reed hinderlijk dicht bij hen en passeerde niet. De 17-jarige jongen zag de twee personen in de auto agressief gebaren en schreeuwen vanuit de auto. De jongen gebaarde terug en hierna reed de bestuurder hen klem. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de jongen van de automobilist en zijn bijrijder o.a. een kopstoot en meerdere klappen in het gezicht kreeg. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

99 bekeuringen bij snelheidscontrole

DE HEEN: Het verkeershandhavingsteam van de politie hield op zondag op de Zeelandweg West een snelheidscontrole. Tussen 13.05 en 16.15 uur zijn er 769 automobilisten gepasseerd. Hiervan waren er 99 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 118 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg