Gemeente Den Haag

De nieuwe keerlus aan de Dorpskade (gemeente Westland) is zondag 22 april voor het eerst in gebruik genomen. Om half negen reed de eerste tram 17 met passagiers over de nieuwe keerlus.

omzetten van de keerlus van tramlijn 17 In de nacht van zaterdag op zondag is het bestaande spoor van tram 17 op de Middenweg aangesloten op het nieuwe spoor. Daarmee heeft tram 17 een nieuw eindpunt in Wateringen gekregen.

Inwoners van Essellanden en bezoekers van de industrieterreinen in Wateringen (gemeente Westland) kunnen nu eenvoudig met tram 17 via Rijswijk naar Den Haag.

Oude keerlus tram 17 vervalt
De oude keerlus aan de Laan van Wateringse Veld wordt weggehaald om plaats te maken voor de nieuwe sporen van tram 16. De halte bij deze keerlus is komen te vervallen. Iedereen die gebruik maakte van deze halte voor tram 17 kan nu opstappen bij het Parijsplein.

Meer informatie
Tram 16 wordt verlengd en verbindt straks het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Ook deze tram gaat dus gebruik maken van de keerlus aan de Dorpskade.

Vanaf september 2007 kan tram 16 de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tram 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.