Gemeente Rotterdam

Nr. 17a
23 april 2007

Nagekomen weekberichten 23 t/m 29 april 2007

Wethouder Kriens ontvangt methodiek voor huiselijk geweld Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) ontvangt woensdag 25 april van 8.00 tot 9.00 uur, een methodiek over huiselijk geweld uit handen van Lionel Martijn (dagelijks bestuurder deelgemeente Charlois). Dit gebeurt tijdens een ontbijtbijeenkomst in het ART hotel, Mijnsherenlaan 9. In deelgemeente Charlois heeft het Algemeen Maatschappelijk Werk ervaring opgedaan met een aanpak huiselijk geweld waarbij alle leden van het gezin hulpverlening wordt geboden. (Voor meer informatie: Martha Louis, deelgemeente Charlois, tel. 010 - 4107445)

Wethouder Kriens opent Wmo Road Show
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) opent woensdag 25 april om 10.00 uur in de Oranjekerk aan de Rozenlaan (Kleiwegkwartier) de 'Wmo Road show' in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Het Ouderen Platform Hillegersberg-Schiebroek organiseert de komende 7 woensdagen een WMO-seniorendag. Woensdag 25 april is de eerste. Het is de bedoeling dat in zeven verschillende wijken senioren kennis opdoen over de Wmo (Wet maatschappelijke opvang). De deelgemeente, ouderenwerk en SoZaWe verzorgen het programma met als centrale vraag: Wat is de Wmo, wat kan je er van verwachten en wat betekent de Wmo persoonlijk voor je. Voor meer informatie: Jan Pierweijer, voorzitter Ouderplatfom HIS, tel. 010 - 4188690 (elke ochtend tot 12.00 uur)

Wethouder Kriens opent Ontmoetingscentrum Prinsenhof Op woensdag 25 april om 15.00 uur opent wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) het Ontmoetingscentrum Prinsenhof. Het ontmoetingscentrum is een initiatief van en trefpunt voor de bewoners van de wijk Het Lage Land in de deelgemeente Prins Alexander. Het is een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie De Nieuwe Unie, Pameijer (een organisatie voor mensen met een verstandelijk en/of een psychiatrische beperking) en Laurens (zorgaanbieder voor ouderen). Het ontmoetingscentrum wordt gevestigd in het voormalige GVT (gezinsvervangend tehuis) Bramantestraat van Pameijer en is bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving, waarbij het accent ligt op senioren en mensen met een verstandelijke beperking. (Voor meer informatie: Pameijer Marketing en PR, Esmeralda van Rooij, tel. 010 - 271 0000 of 06 - 1318 6028)

Wethouder Kriens spreekt op conferentie Gezond in de Stad Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) spreekt woensdag 25 april bij aanvang en afsluiting van de gemeentelijke conferentie Gezond in de Stad. De conferentie vindt plaats in het WTC van 13.30 - 17.30 uur. De ontvangst is in de Beurslounge, Beursplein 37. Gezond in de Stad is de titel van de nota openbare gezondheidszorg van de gemeente Rotterdam. De speerpunten in de nota zijn: leefstijl, psychische gezondheid en leefomgeving. In de werkconferentie worden op hoofdlijnen de keuzes voor de nadere invulling van de drie speerpunten gemaakt. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Anja Pels, tel. 010 - 417 9428 of 06 - 2249 9795)

Wethouder Kriens spreekt bij uitreiking Marie Kamphuisprijs Op 25 april om 18.30 uur spreekt wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) tijdens de uitreiking van de Marie Kamphuisprijs in de dakfoyer van het Wereldmuseum aan de Willemskade 25. De Marie Kamphuisprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de uitwisseling van praktijk en wetenschap op het gebied van maatschappelijk werk. (Voor meer informatie: Julia Dotulong, tel. 010 - 477 5331 of 06 - 4250 2826)

Wethouder Kriens ontvangt eerste boekje over Wijkweb Oude Westen Op donderdag 26 april om 11.30 uur ontvangt wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) het eerste exemplaar van het boekje Wijkweb Oude Westen. Wijkweb is een informatienetwerk van bewoners, ondernemers, dienstverleners en andere betrokkenen uit de wijk. Deelnemers aan het Wijkweb, de wijkambassadeurs, kunnen informatie uit de wijk aanleveren en binnen de wijk verspreiden. Het Wijkweb Oude Westen telt inmiddels 100 ambassadeurs. Het boekje bevat informatie over de systematiek van het Wijkweb en ideeën voor de toekomst. (Voor meer informatie: Directie Veiligheid, communicatieadviseur Stadsmariniers Sandra Uitbeijerse, tel. 010 - 417 9141 of 06 - 1078 7992)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam