Waterschap Roer & Overmaas


www.waterleeftinbeek.nl

Speciale website www.waterleeftinbeek.nl

Vanaf vandaag is de website www.waterleeftinbeek.nl in de lucht. Op de website, een gezamenlijk initiatief van Waterschap Roer en Overmaas en de gemeente Beek, kunnen belangstellenden informatie vinden over de plannen om de Keutelbeek in Beek (deels) boven de grond te halen.

Het is de bedoeling dat er eind 2007/begin 2008 een ontwerp ligt dat technisch, maatschappelijk en financieel haalbaar is. Dat ontwerp wordt in samenspraak met belanghebbenden gemaakt. Als het ontwerp er eenmaal ligt zullen de besturen van gemeente en waterschap een besluit nemen of er een goede basis is om het ontwerp ook uit te voeren.

Begin april gaven Jan Schrijen, voorzitter van Waterschap Roer en Overmaas en wethouder Jan Bijen al het startsein voor het project in aanwezigheid van de leden van de klankbordgroep.

De gemeente en het waterschap hechten veel belang aan een zorgvuldige communicatie. Het (deels) boven de grond halen van de Keutelbeek raakt velen, maar bovenal de direct omwonenden. Daarom kiezen beide partijen ervoor om in dialoog met belanghebbenden een ontwerp te maken voor een open Keutelbeek. Hiertoe is een klankbordgroep in het leven geroepen. Ook worden er in de maand juni werkateliers georganiseerd waarin direct omwonenden mee denken, praten en tekenen aan een ontwerp. Alle informatie over het project, nieuws, agenda, de verslagen van de vergaderingen van de klankbordgroepvergadering, de stand van zaken en foto's is te vinden op de nieuwe website.

Deze speciale website is één van de communicatiemiddelen die gemeente en waterschap inzetten om mensen te betrekken bij het project. Op het Forum kunnen mensen ook een stelling poneren en reageren op een stelling. Inwoners worden verder op de hoogte gehouden door middel van nieuwsbrieven, informatiekasten, lezingen, excursies, artikelen op de gemeentelijke informatie-pagina en informatiebijeenkomsten.