Gemeente Bussum

Bezoek wethouders aan Wmo-consulenten

Wethouders nemen kijkje bij Wmo-consulenten en loketten voor wonen, welzijn en zorg

De wethouders Jan Landsaat (Naarden) en Arie Gouka (Bussum) hebben op
23 april een werkbezoek gebracht aan de afdeling Sociale Zaken Bussum, Muiden, Naarden om te ervaren wat er komt kijken bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). wezig. De wethouder van Muiden, Roy Hesterman, moest helaas verstek laten gaan.

De wethouders wilden met hun bezoek meer inzicht krijgen in de manier van werken. Zij hebben onder andere gesproken met de Wmo-consulenten en meegeluisterd bij enkele telefonische aanvragen. Daarnaast zijn ze bij de loketten voor wonen, welzijn en zorg aangeschoven om te kijken welke vragen daar binnenkomen.

De Wmo is op 1 januari 2007 ingegaan. Het doel van deze wet is dat iedereen aan de samenleving moet kunnen deelnemen, ongeacht eventuele lichamelijke of geestelijke beperkingen. Voor vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg kunnen inwoners van Bussum, Naarden en Muiden terecht bij de loketten voor wonen, welzijn en zorg in het gemeentehuis van Bussum. Ook voor aanvragen van hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, vervoermiddelen en rolstoelen kunnen inwoners hier terecht. De loketten zijn open op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en zijn telefonisch bereikbaar op (035) 695 86 58.