Centraal Bureau Fondsenwerving

Het CBF verstrekt drie nieuwe keurmerken, verlengt een keurmerk

De Commissie Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft in de vergadering van 23 april 2007 drie nieuwe keurmerken verstrekt. Ook werd een maal het keurmerk opnieuw verstrekt. Het totale aantal keurmerkhouders is nu 263. Hieronder zijn ook organisaties die niet zelf aan fondsenwerving doen maar geld ontvangen van kansspelorganisaties.
Het CBF toetst jaarlijks alle fondsenwervende instellingen die in het bezit zijn van het CBF-Keur. In de controle en het toezicht wordt nu meer accent gelegd op de bestedingen van de goede doelen. Het CBF verlangt in de jaarverslagen van de keurmerkhouders een rapportage over de behaalde resultaten en de problemen die men eventueel is tegengekomen. Op de website van het CBF (www.cbf.nl) worden de jaarverslagen en financiële kengetallen van de CBF-keurmerkhouders, van de houders van de Verklaring van geen bezwaar en een paar honderd overige instellingen gepubliceerd.

De nieuwe keurmerkhouders zijn:
(de kansspelbegunstigde organisaties zijn gemarkeerd met een *)

o Stichting Biologica
o Stichting Hermitage aan de Amstel *
o Stichting Kledingactie Mensen in Nood

Ook is aan een bestaande keurmerkhouder opnieuw het keurmerk verstrekt voor een periode van vijf jaar. Het betreft de volgende keurmerkhouder:

o Stichting Vrienden van het Sophia


23 april 2007