Gemeente Grootegast


Gezocht: jongeren van 15-23 jaar uit de gemeente Grootegast

De gemeente Grootegast wil de jeugd meer betrekken bij de politiek en van hen weten hoe zij denken over zaken die te maken hebben met de jeugd, zodat er beter beleid komt dat aansluit bij de jeugd. Daarom wil de gemeente een jongerenraad oprichten.
Wat is een jongerenraad?
Een jongerenraad geeft advies aan de gemeente over zaken die de jeugd aangaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het gemeentelijk jeugdbeleid, maar ook andere zaken die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid en openbaar vervoer.
Wie?
We zoeken jongeren van 15-23 jaar uit de gemeente Grootegast die graag hun mening willen geven over zaken die hen aangaan. Ook zijn we op zoek naar jongeren met bepaalde talenten, zo is er bijvoorbeeld een webmaster nodig, iemand die activiteiten kan organiseren en een voorzitter.
Wanneer?
In juni wordt de jongerenraad geïnstalleerd.
De jongerenraad zal 2 tot 3 keer per kwartaal bij elkaar komen. Wat heb ik er aan?
Je krijgt een kans jouw mening te geven over zaken die jou aangaan. Hier zal serieus naar geluisterd worden. Verder krijg je meer inzicht in de politiek en leer je zaken als vergaderen, publiciteit en organiseren. De jongerenraad zal worden begeleid door het jongerenwerk van Timpaan Welzijn.
Interesse?
Wil je jouw stem laten horen in de jongerenraad, geef je dan op voor 1 mei bij: h.hidding@timpaanwelzijn.nl, vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Ook kun je bellen met Heichina Hidding, tel.
06-50286406.

---

(c) Gemeente Grootegast