Vijf rapporten genomineerd voor NVRR Goudvink 2006


DEN HAAG, 20070423 -- De jury van de NVRR Goudvink 2006 heeft uit de 37 ontvangen inzendingen vijf rapporten genomineerd voor de prijs voor het beste rekenkameronderzoek uit 2006. De uiteindelijke winnaar zal door juryvoorzitter Klaas de Vries bekend worden gemaakt tijdens het NVRR jaarcongres op 12 mei a.s. (zie ook www.nvrr.nl).

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):
* Algemene Rekenkamer: Afstemming in de zorg
* Randstedelijke Rekenkamer Flevoland: Kennis van eigen kunnen
* Rekenkamer Utrecht: Maak werk van de bijstand
* Rekenkamer Zaanstad: Sociale werkvoorziening in Zaanstad
* Rekenkamercommissie Den Haag: Sturen op verkeersveiligheid
De jury bestaat uit Klaas de Vries (lid Tweede Kamer, oud-minister van BZK, vz), Michiel Herweijer (hoogleraar Bestuurskunde, RUG) en Astrid van der Werff (voormalig journalist Staatscourant, nu Pricewaterhouse Coopers). De jury heeft de rapporten onder meer beoordeeld op gekozen onderzoeksaanpak, bruikbaarheid van aanbevelingen en leesbaarheid.
De NVRR Goudvink is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies en wordt voor de derde keer uitgereikt. Aanmelding voor het congres van de NVRR "Het belang van bureaucratie, zin en onzin van regels"dat op 12 mei a.s. gehouden wordt in Amersfoort is nog mogelijk tot 30 april 2007 via nvrr.nl en via info@nvrr.nl.