Ingezonden persbericht


AANKONDIGING:

Spectaculaire film Dinosaurs Alive! vanaf 23 april in Omniversum

Vanaf 23 april draait in het Haagse Omniversum de grootbeeldfilm Dinosaurs Alive! In deze unieke productie komen de prehistorische giganten door de modernste animatietechnieken spectaculair tot leven. Zal het koepelscherm van Omniversum groot genoeg zijn?

De nieuwe generatie paleontologen van het American Museum of Natural History, de opvolgers van de legendarische Roy Chapman Andrews, ontdekken bij opgravingen in New Mexico en Mongolië overblijfselen van diverse dinosaurussen. Sommige zelfs nieuw voor de wetenschap. In Dinosaurs Alive! komen de prehistorische dieren met de nieuwste animatietechnieken spectaculair tot leven. Te zien zijn onder meer de Velociraptor, de Oviraptor, de Protoceratops, de Tarbosaurus en de Seismosaurus. Op het levensgrote koepelscherm van Omniversum is de impact enorm. Daarnaast toont de film historische beelden uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de expedities van Chapman Andrews.

De IMAX-productie Dinosaurs Alive! werd geschreven en geregisseerd door David Clark (Galapagos, Whales) en Bailey Silleck (Wired to Win - Surviving the Tour de France). Director of photography is Bill Reeve en de editor is Stephen Johnson. De producenten zijn het American Museum of Natural History, David Clark Inc, Giant Screen Films, Maryland Science Center en Stardust Blue.

Uiteraard zal u een uitnodiging voor de persvoorstelling ontvangen.

Met vriendelijke groeten,

Alexandra van der Zee

Omniversum

Postbus 61667

2506 AR Den Haag

' 070 3073456

7 070 3073450


* az@omniversum.nl
: www.omniversum.nl

Afwezig op woensdag