Ingezonden persbericht


Verrassende kwaliteit op Vinos de España Vakbeurs 2007

Den Haag, 7 maart 2007

"Nieuwe Vondsten voor de Nederlandse Wijnmarkt", "Verrassende Top uit Wijnland Spanje" en "Absolute Topwijnen uit Spanje", zijn de drie exclusieve seminars die gepresenteerd worden door wijnexpert Jan van Lissum, tijdens de 15e editie van de Vinos de España Vakbeurs. Hét evenement bij uitstek, waarbij het actuele Spaanse wijnaanbod in al zijn rijkdom onder de aandacht van de Nederlandse wijnprofessional wordt gebracht. "Dit jaar bestaat ICEX/Vinos de España wereldwijd 25 jaar, en dat is een belangrijke mijlpaal! Daarom willen wij de vakbeurs in de Passenger Terminal Amsterdam dit jaar extra cachet geven. Wij verheugen ons dan ook zeer op de samenwerking met The Wine & Food Association, die op 23 april a.s. drie bijzondere proefsessies organiseert", aldus Marianne Nuberg, directeur van ICEX/Vinos de España en initiatiefnemer van de vakbeurs.

De vakbeurs geeft een zeer volledig overzicht van het Spaanse wijnassortiment dat op de markt is én ook van Spaanse wijnen die wellicht binnenkort op de Nederlandse markt verkrijgbaar zullen zijn. Maar liefst 35 bodegas en 20 importeurs presenteren deze dag hun Spaanse wijnen aan de Nederlandse wijnsector, waaronder (detail)handel, pers, horeca en onderwijsinstellingen. Om Spanjes kwaliteiten extra te benadrukken en uit te diepen, organiseert The Wine & Food Association in samenwerking met ICEX/Vinos de España drie seminars waarbij de kwaliteit van de wijnen uit Spanje centraal staat. Voor meer informatie over de seminars klikt u hier.

25 jaar Spaanse wijn
De afgelopen 25 jaar is er veel veranderd op het gebied van Spaanse wijnen: de wijnen zijn volop in ontwikkeling en klassieke wijngebieden met een grote reputatie en nieuwe regio's zijn in de afgelopen jaren (her)ontdekt. Tal van wijnstreken zijn op de kaart gezet door jonge, getalenteerde wijnmakers die de eigen onderscheidende kwaliteiten (bodem, klimaat, druivensoorten) laten spreken. Zij kijken ook over de grens en houden de vinger aan de pols, als het gaat om de nieuwste vinificatietechnologie. Anno 2007 zien we een dynamische, veelzijdige wijnbouw, waarin kwaliteit, vernieuwing en traditie hand in hand gaan.

Op 23 april a.s. is de Vinos de España Vakbeurs geopend van 13.00 tot 19.00 uur. Tussen 14.00 en 18.00 kunnen de bezoekers genieten van een heerlijk buffet. U kunt zich hier aanmelden als bezoeker.

ICEX / Vinos de España
Vinos de España is een onderdeel van het Spaans Promotie Centrum op de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland en handelt namens ICEX (Instituto Español de Comercio Exterior). Vinos de España geeft marktinformatie aan Spaanse exporteurs, Nederlandse importeurs en specifieke informatie over Spaanse wijnen aan Nederlandse wijnprofessionals. Vinos de España richt zich met diverse campagnes op de Nederlandse wijnprofessionals en de consument.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (