Gemeente Weert

5 april 2007

THEMABIJEENKOMST NIEUWE KANSEN VOOR TOERISME EN RECREATIE IN MIDDEN-LIMBURG

De gemeente Weert organiseert op 23 april a.s. een themabijeenkomst voor het toeristisch-recreatief bedrijfsleven in Weert. Doel is ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector te informeren over nieuwe ontwikkelingen in Midden-Limburg en met de sector van gedachten te wisselen over de rol en kansen die hierin gezien worden voor het bedrijfsleven en de overheid.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Frank Verkoijen de toeristische kansenkaart voor Noord- en Midden-Limburg. Paul Dormans en Rob Vrancken verzorgen een toelichting over de actuele ontwikkelingen binnen de NV Toerisme Midden-Limburg, een toeristische ontwikkelingsmaatschappij. Daarbij wordt een terugblik gemaakt naar het samenwerkingsverband de Maasplassen, dat eind 2005 is opgericht en een organisatie betreft van meer dan 125 toeristische bedrijven. Het bestuur van deze organisatie heeft onlangs besloten haar werkgebied te verruimen tot geheel Midden-Limburg. Hierdoor heeft de overheid een duidelijk aanspreekpunt gekregen in het toeristische bedrijfsleven. Ook wordt door de nieuwe interim-directeur van de Regio VVV Noord- en Midden-Limburg een presentatie verzorgd over promotie in deze regio en de rol van de nieuwe Regio VVV hierin. Daarnaast zal Thijs Vossen namens het MKB en de RECRON als vertegenwoordiger van de lokale toeristische ondernemers ingaan op lokale ontwikkelingen. Vervolgens wordt in kleiner verband met elkaar van gedachten gewisseld wat al deze ontwikkelingen nu kunnen betekenen voor het bedrijfsleven en de overheid.

Deelname
Ondernemers en geïnteresseerden die willen deelnemen aan deze bijeenkomst, kunnen zich aanmelden bij: l.koopmans@weert.nl, onder vermelding van: 'uitnodiging themabijeenkomst' in de onderwerpregel van de email. Geef daarbij graag aan de naam, het bedrijf dat men vertegenwoordigt en het aantal personen waarmee men wenst te komen. Opgave graag vóór 18 april a.s. Het programma van deze themabijeenkomst kunt u vinden op www.weert.nl Actueel > Nieuws en publicaties > Persberichten.

M.Pleunis
publieksvoorlichter

Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

----------------------------------------

2007.083 FS


---- --