Uitnodiging congres: Het Papierloze Boek

16.04.2007 / 08:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlandse boekverkopersbond

Nederlandse boekverkopersbond

De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) organiseert op maandag 23 april 2007 om 14.00 uur in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek het congres: Het Papierloze Boek. Lezen we binnenkort nog boeken of gaan we lezen en schrijven op de iRex? En worden boeken straks tegelijk in digitale vorm en in druk uitgebracht?

Tijdens een wervelend programma met muziek en presentaties staat de 100-jarige NBb stil bij de toekomst. Aan de middag werken onder andere mee:

Gert-Jan van Doodewaard (iRex), Leon Giesen (musicus en filmmaker), Bas Heijne (auteur), Sander van Kempen (Pinion), John McNamee (EBF), Bibian Mentel (top sporter), Eppo van Nispen tot Sevenaer (DOK), Eddo Postma (ProBiblio), Walter Schut (ANVR) en Nora van der Stelt (musicus).

Het programma duurt tot 17.15, waarna u kunt genieten van een innoverende borrel.

Jubileum
Op 24 september 2007 bestaat de Nederlandse Boekverkopersbond precies 100 jaar en organiseert dan een Boekverkopersgala in het Amsterdamse Muziekgebouw aan het IJ. De NBb heeft heel 2007 tot jubileumjaar uitgeroepen. Zo zijn er speciale jubileumzegels gemaakt met een jubileumlogo ontworpen door Joost Swarte en is er een fonds opgericht om graven te beschermen en restaureren van overleden auteurs. Tijdens de ledenvergadering, ook op 23 april 2007 in de Van Nelle Fabriek om 11 uur 's morgens, wordt een fotoboek gepresenteerd, dat een beeld geeft van de Nederlandse boekhandel 2007.

De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb)
De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) werd in 1907 opgericht om de belangen van de boekhandel te behartigen. De wortels van de NBb liggen in de negentiende eeuw, toen boekverkopers zich rond het tijdschrift De Debitant en in lokale debitantenverenigingen verenigden. De op Hemelvaarstdag opgerichte NBb droeg dan ook van 1907 tot 1924 de naam 'De Nederlandsche Debitantenbond'. Anno 2007 is de NBb een moderne vereniging die de boekhandel permanent ondersteuning biedt bij aanpassingen waar de veranderende markt om vraagt.


Noot voor de redactie,