Gemeente Sneek


De Oudvaart eerste Verkeersveilige school van Sneek

Op maandag 23 april 2007 vindt de uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel Fryslân plaats op OBS De Oudvaart te Sneek Daarmee is de OBS De Oudvaart de eerste school in de gemeente Sneek die zich een Verkeersveilige school mag noemen.

Het Verkeersveiligheidslabel is een initiatief van het ROF (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân), gesteund en uitgevoerd door onderwijsbegeleidingsdienst Cedin, VVN en SBV (Stichting Bevordering Verkeerseducatie). Het label is ontwikkeld om scholen te stimuleren meer aan verkeerseducatie te doen.

Om voor het label in aanmerking te komen moet de school voldoen aan criteria op de volgende onderdelen: schoolorganisatie, praktisch verkeersonderwijs (verkeerslessen en projecten), verkeersveilige schoolomgeving en school-huisroutes, ouderparticipatie.

Reeds bij aanvang van het labeltraject beschikte OBS De Oudvaart over een actieve verkeerswerkgroep. Deze werkgroep, bestaande uit ouders en leerkrachten, heeft zich samen met het team van de school sterk gemaakt voor het Verkeersveiligheidslabel. Gezamenlijk hebben zij inhoud gegeven aan de criteria horend bij het
Verkeersveiligheidslabel.

Veel aandacht is besteed aan het zo verkeersveilig mogelijk maken van de schoolomgeving en de school-huisroutes. Met het schrijven van een verkeerseducatieplan en het aanschaffen van nieuw lesmateriaal heeft OBS De Oudvaart er voor gezorgd dat het verkeersonderwijs en de verkeersveiligheid een structurele plek hebben gekregen in het schoolbeleid. Er is een doorgaande lijn verkeersonderwijs ontstaan. Tijdens het implementatietraject van de nieuwe lesmaterialen wordt aandacht besteed aan praktisch verkeersonderwijs. Met recht mag OBS De Oudvaart zich een Verkeersveilige school noemen.

Op 23 april 2007 zal het Labelbord met de tekst 'Verkeersveilige School' op feestelijke wijze worden onthuld door de heer A. Brok, burgemeester van gemeente Sneek. De uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel vindt plaats in de
Wereldverkeersveiligheidsweek.

Door het voeren van de titel 'Verkeersveilige School' onderscheidt OBS De Oudvaart zich op positieve wijze van andere scholen en geeft ze aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid belangrijk te vinden.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 17-4-2007