Gemeente Capelle a/d IJssel

Motie onafhankelijk onderzoek nevenfuncties wethouder Binnendijk

De gemeenteraad bijeen op 23 april 2007

Overwegende dat:
. In het kader van de Gemeentewet de wethouder zijn nevenfuncties vooraf dient te melden en bekend te maken aan de Raad; . Vast is komen te staan dat de heer Binnendijk dit niet / te laat gedaan heeft (zie collegebrief week 14); . Vertrouwelijke vragen aan de burgemeester naar een onderzoek naar nevenfuncties van dhr. Binnendijk niet geleid hebben tot een bevredigend antwoord; . Er geruchten de ronde doen over verdergaande nevenfuncties dan de nu gemelde; . Om deze geruchten de wereld uit te helpen een extern onafhankelijk onderzoek noodzakelijk is.

Spreekt uit dat:
. Een dergelijk onderzoek op korte termijn dient plaats te vinden.

Geeft het presidium opdracht om:
. Zorg te dragen voor een onderzoek, waarbij minimaal de volgende aspecten aan de orde komen: o In hoeverre heeft wethouder Binnendijk gehandeld in strijd met de wet? o Is de huidige opgave volledig en correct? o In hoeverre is er sprake van onverenigbaarheid met het belang van de gemeente? o De periode van het onderzoek is het wethouderschap van dhr. Binnendijk;

. Er zorg voor te dragen dat het opdrachtgeverschap vanuit de gemeenteraad inclusief de begeleiding van de externe partij zorgvuldig en onafhankelijk is.

En gaat over tot de orde van de dag

ChristenUnie Capels Belang GroenLinks CDA

Grauss Van Zwienen Van Mourik Keuzenkamp

Tom van Zwienen

fractievoorzitter CapelsBelang

010-4511441

Ton van Mourik

fractievoorzitter GroenLinks

010-4584939

Tineke Keuzenkamp

fractievoorzitter CDA

010-4588585

Michiel Grauss

fractievoorzitter ChristenUnie

010 4424328


---- --