Project De Maaswerken


Vanaf 23 april helft Hatertse brug afgesloten

Maastricht, 20 april 2007. Door werkzaamheden aan de Hatertse brug, is vanaf 23 april aanstaande slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar voor verkeer. De busbaan (stadinwaarts) op de brug vervalt, waardoor reizigers rekening moeten houden met een vertraging van enkele minuten. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer stadinwaarts, komende vanaf de A73, de afslag Lindenholt te nemen.

Beperkte verkeersstremming

Iedere brug is opgebouwd uit twee rijbaangedeelten, die ieder afzonderlijk omhoog worden gebracht (opgevijzeld). Tijdens de werkzaamheden blijft voor elke rijrichting continu 1 rijstrook beschikbaar. De verkeersstremming zal daardoor beperkt blijven. De voorbereidingen voor het werk aan de Hatertse brug beginnen al een week eerder en worden uitgevoerd vanaf 16 april 2007. Het werk is begin juli 2007 afgerond.

Mogelijke vertraging voor buslijnen

De buslijnen die mogelijk vertraging oplopen zijn: Lijn 9 van Grave naar Nijmegen via Overasselt/Aldenhof ; Lijn 6 van Brabantse Poort naar Centraal Station;
Lijn 255 van Cuijk naar Nijmegen.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. Het gaat om drie bruggen in Nijmegen: de Hatertse, Dukenburgse en Graafse brug.