Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Gelijke behandeling voor iedereen

Presentatie nieuwe landelijke vereniging tegen discriminatie

Minister van Justitie Hirsch Ballin presenteert a.s. maandag 23 april de nieuwe landelijke vereniging tegen discriminatie en haar nieuwe naam. Vooraf, tijdens de persconferentie, wordt uitleg gegeven over de doelen, de visie en de leden van de vereniging.

Vereniging

In de nieuwe vereniging brengen de lokale antidiscriminatiebureaus (ADB's) en het voormalige Landelijke Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) hun kennis en expertise bijeen ter voorkoming en bestrijding van alle soorten van discriminatie. De vereniging biedt onder meer ondersteuning en advies bij klachten, organiseert projecten, geeft voorlichting en registreert meldingen van discriminatie. Binnen Europa is zo'n landelijke vereniging uniek.

Discriminatie

Iedereen kan zelf of in de omgeving te maken krijgen met discriminatie (sekse, ziekte, ras, leeftijd, etc.). Met vragen of klachten over discriminatie kan iedereen terecht bij de lokale antidiscriminatiebureaus voor deskundige hulp, advies en begeleiding. De nieuwe vereniging is onder meer opgericht om een volledige landelijke dekking van deze lokaal werkende bureaus te realiseren.

Programma

14.00 uur Persconferentie (Nieuwspoort Den Haag)

14:30 uur Officiële presentatie door minister Hirsch Ballin (Hofplaats, nabij Binnenhof Den Haag). Deze presentatie is met name ook gericht op de visuele media.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de persconferentie en de officiële presentatie. Gelieve u zich hiervoor aan te melden bij het landelijke bureau van de vereniging (tot 23 april LBR), via secretariaat@lbr.nl of 010 - 201 02 01 onder vermelding van 'persconferentie 23 april'

Voor meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt contact opnemen met de landelijke organisatie met Igor Boog of Wies Dinsbach van de vereniging tegen discriminatie, boog@lbr.nl, 010 - 201 02 01. Ons regionale kantoor is in Alkmaar 072-5154400

---------------